середа, 07 квітня 2010 10:19

В Киргизії взяли штурмом мерію і побили міліціонерів - більше 100 постраждалих

В Киргизії взяли штурмом мерію і побили міліціонерів - більше 100 постраждалих

У місті Талас на півночі Киргизії в ході масових заворушень, організованих напередодні опозицією, поранення різного ступеня тяжкості одержали більше 100 осіб, з них 85 співробітників міліції. Офіційних даних про постраждалих опозиціонерів немає.

Опозиціонери взяли штурмом будівлю мерії, в якій знаходилися лише охоронці. Зараз вони вимагають зміни влади в місті і відставки президента країни Бакієва.

Прем"єр-міністр республіки Даніяр Усенов на брифінгу в середу вранці заявив, що, за його даними, госпіталізовано 17 співробітників правоохоронних органів, п"ятеро перебувають у відділенні реанімації у важкому стані, передає ІТАР-ТАСС. За словами прем"єра, поранення отримали приблизно 20 цивільних осіб, в основному це працівники "швидкої допомоги" і МНС.

Генпрокурор Киргизії Нурлан Турсункулов повідомив, що, за масові заворушення заарештували більше 18 осіб, серед яких - лідер опозиційної партії "Ата-Мекен" Омурбек Текебаєв та його заступник Болот Шерніязов.

За даними МВС Киргизії, в даний час співробітники обласної та міської державних адміністрацій, прокуратури та органів внутрішніх справ проводять серед населення "роз"яснювальну роботу". Також стало відомо, що в ніч на середу патрульні наряди міліції затримали в Таласі шість осіб за мародерство. У затриманих було вилучено килими, комп"ютери і мобільні телефони.

Повідомляється, що мітингуючі раніше робили вже спроби захопити будівлю меріі, які були відбиті міліцією. Декотрі опозиціонери використовували вогнепальну зброю.

За матеріалами NEWSru

Зараз ви читаєте новину «В Киргизії взяли штурмом мерію і побили міліціонерів - більше 100 постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі