середа, 07 квітня 2010 18:54

Президент Киргизії виїхав з країни

Президент Киргизії виїхав з країни

Літак президента Киргизії Курманбека Бакієва 7 квітня близько 17:00 за київським часом вилетів з аеропорту "Манас". За непідтвердженими даними, Бакієва доставили безпосередньо до трапа літака, після чого той одразу залишив країну.

Раніше повідомлялося, що Бакієв перебуває в оточеному бунтівниками Будинку уряду.

Куди попрямував президентський літак, невідомо. "Судячи з технічних характеристик, літак даного типу зможе долетіти тільки до якоїсь із суміжних країн. Потім йому потрібно буде дозаправитися", - сказало джерело інформагентства REGNUM.

Акції протесту почалися в Таласі (обласному центрі на півночі Киргизії) 6 квітня і невдовзі переросли у заворушення. На наступний день заворушення перекинулися на столицю і деякі інші міста. Президент Киргизії Курманбек Бакієв ввів в країні надзвичайний стан, посилена охорона кордонів.

У середині дня стало відомо про захоплення протестуючими державного телеканалу КТР. Потім КТР відновив мовлення, по ньому стали виступати представники опозиції та правозахисники з інформацією про ситуацію в країні.

До теперішнього часу правоохоронні органи відпустили більшу частину лідерів опозиції. Найближчим часом вони зустрінуться із прем"єр-міністром Киргизії Даніяр Усеновим. На переговорах також будуть присутні керівники силових структур країни і генпрокурор. На цій зустрічі опозиціонери вимагатимуть припинення стрільби.

REGNUM

Зараз ви читаєте новину «Президент Киргизії виїхав з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі