середа, 07 квітня 2010 12:49

У Киргизії почалося кровопролиття: міліція воює з опозицією (ФОТО)

В Киргизії ідуть вуличні бої. Мітингуючі захопили будівлю обласної державної адміністрації Наринської області Киргизії, у відповідь на що спецназ почав стріляти по людях. За повідомленнями місцевих очевидців, використовувалися бойові кулі.

Є поранені та загиблі, кількість яких невідома. За повідомленнями, в місто Талас в"їхала військова бронетехніка.

Мешканка Киргизстану Єлена Скочило так описує хроніку подій у місті Талас в своєму інтернет-блозі: "З боку Молодої Гвардії до площі Білого Дому рухаються танки. Площа в оточенні. Народ відігнали з площі сльозоточивим газом".

"Вантажною машиною намагалися розбити ворота Будинку уряду, але міліціонери, які захищають білий дім розстріляли вантажівку гумовими кулями. Близько 100 міліціонерів знаходяться усередині периметра огорожі. Ніяких наступальних дій не проводиться. Першу атаку відбили димовими шашками і гумовими кулями", - написала вона.

Очевидець також повідомила, що з даху Білого Дому стріляли по людям на площі.

"Можливо, снайпер. З площі відносять поранених. Є вбиті", - говориться в записі.

Пізніше з"явилося повідомлення, що мітингуючі намагалися вдруге захопити Білий дім у Таласі. Однак, міліція розігнала мітингуючих пострілами та бойовими кулями.

Демонстранти також спробували захопити будівлю обласного УВС, але міліції вдалося її утримати, повідомляє "Інтерфакс".

В даний час на центральній площі в місті Нарин зібралося близько 3000 осіб, люди продовжують прибувати в обласний центр з усіх районів Наринської області.

Мітингувальники оголосили одного з місцевих лідерів народним губернатором.Учасники мітингу опозиції захопили також і адміністрацію будівлю Чуйської обладміністрації в місті Токмак (близько 50 км від Бішкеку).

Повідомляється також, що влада країни оголосила надзвичайні положення і ввела коммендатский строкомна 1 місяць, з 22-00 до 6 ранку. Мітингуючі захопили адміністрацію в місті Караколь.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії почалося кровопролиття: міліція воює з опозицією (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі