понеділок, 02 листопада 2009 12:38

112 дитячих садків Києва віддані в оренду під офіси

112 дитячих садків Києва віддані в оренду під офіси
На кінець жовтня - початок листопада 112 дитячих дошкільних установ Києва не працюють через те, що їхні приміщення знаходяться в оренді у різних комерційних фірм.
 
Таку інформацію оприлюднив секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки Олексій Давиденко.

"Лише кілька прикладів. За адресою Коломийський провулок, 20 замість дитячого садка знаходиться головний офіс фірми" Петро Великий ", яка є фактичним монополістом на ритуальні послуги для померлих киян. На Банковій, 1 / 10 - дорогий ресторан, на проспекті Перемоги, 72 -- виставлена на продаж перукарня з якимось невідомим ТзОВ ", - сказав депутат.

І це, незважаючи на те, що юридично ці дві будівлі - дитячі садки, які підпорядковуються ДУСі.

"Печерська райдержадміністрація приміщення дитсадків на Бастіонній, 3 / 12 і в Лабораторному провулку, 24 спокійнісінько здає в оренду під офіси", - обурився Давиденко.

Він нагадав, що в грудні 2006 року, коли Леонід Черновецький прийшов до влади, його заступник Віталій Журавський на колегії заявив, що протягом декількох місяців усі 112 дитсадків, які віддані в оренду, відновлять свою профільну діяльність.

"Потрібно запитати у Журавського, який особисто давав обіцянку, що він зробив для відновлення цих 112 дитсадків?" - cказав бютівець.

Він висловив упевненість в тому, що "столична влада свідомо знищує дитячі навчальні заклади".

Давиденко нагадав, що, наприклад, на Позняках і Осокорках у дитячих садках не вистачає понад 1 тисячі місць, на Печерську - близько 1,2 тисяч, у Шевченківському районі - більше 900, на Оболоні - 500.

А за останні 2 роки в Києві відкрито лише 4 нових дитсадка.

Цензор
Зараз ви читаєте новину «112 дитячих садків Києва віддані в оренду під офіси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі