понеділок, 20 грудня 2021 02:29

Штам Omicron ще заразніший, ніж Delta - головний інфекціоніст України

Штам Omicron ще заразніший, ніж Delta - головний інфекціоніст України
Збудник обирає свій пандемічний потенціал. Фото: Pixabay

Кожен наступний варіант Covid-19 збільшує заразність, при цьому компенсаторно поступається своєю агресивністю. Omicron ще заразніший, ніж Delta. Про це заявила головний інфекціоніст, заслужений лікар Ольга Голубовська в ефірі ток-шоу "Хард із Влащенко", передає УНН.

"Omicron - це черговий варіант вірусу, який віднесений до варіантів, що викликає занепокоєння. Всі варіанти, які потрапляють у цю когорту, є заразнішими, вони вислизають від імунітету — як штучного, так і природного, вони трохи слабше відповідають на терапію. Але на сьогоднішній день, якщо ми проаналізуємо пандемію з початку її розвитку, то можна помітити, що кожен наступний варіант збільшує свою заразність, при цьому компенсаторно поступається своєю агресивністю. Збудник обирає свій пандемічний потенціал", - розповіла Голубовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні виявили штам коронавірусу Omicron

За її словами, Delta була більш заразною, але менш вірулентною, з меншою летальністю, але захопила молодших людей, дітей.

"Omicron ще заразніший, ніж Дельта, тому в деяких країнах вертикальні криві за кількістю інфікованих. Але поки що в основному він викликає легкі, неважкі форми захворювання", - сказала Голубовська.

Спеціалісти медичної компанії ZOE та науковці Королівського коледжу Лондоназа допомогою дослідження визначили, що штам Omicron викликає не тільки класичні симптоми коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Штам Omicron ще заразніший, ніж Delta - головний інфекціоніст України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі