неділя, 18 лютого 2024 00:45

Які найпоширеніші проблеми бувають з екраном смартфона: способи їх вирішення

Які найпоширеніші проблеми бувають з екраном смартфона: способи їх вирішення
Найбільш проблемною частиною смартфона є екран – з ним постійно виникають різні проблеми. Фото: Pixabay

Практично кожен, хто користується телефоном, стикався з виникненням різних проблем зі своїм гаджетом.

Найбільш проблемною частиною смартфона є екран – з ним постійно виникають різні проблеми. Gazeta.ua зібрала найпоширеніші проблеми з екраном смартфона та можливі способи їх вирішення.

Темні плями та пікселізація

Популярні нині екрани OLED можуть зазнавати вигорання, це може бути ознакою різних проблем, таких як пошкодження екрана, внутрішні проблеми з дисплеєм або навіть через занурення гаджета у воду.

Уникайте залишення на екрані смартфона статичних зображень або інтерфейсів тривалий час. В деяких моделях є режим "заповнення екрана", який розгоняє пікселі та запобігає вигоранню.

Періодично змінюйте заставку, та те, що ви дивитеся. Зокрема, не дивіться на те, що має ті самі статичні області, що відображаються на екрані безперервно протягом декількох днів поспіль.

Реакція на дотик

Ця проблема може бути досить дратівливою, але вона зазвичай має різні причини. Проблеми з реакцією сенсорного екрана можуть виникнути внаслідок зношування, недостатньої чистоти екрана або програмних проблем.

Переконайтеся, що ви використовуєте високоякісну плівку для захисту екрана, щоб забезпечити додатковий рівень захисту від плям, подряпин і незначних ударів, які потенційно можуть вплинути на чутливість до дотику.

Також якщо екран вашого смартфону або іншого гаджету із сенсорним дисплеєм занадто або взагалі невірно реагує на натискання без особливих на те причин, скоріш за все, причина в налаштуваннях тачскріна, що збилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відкалібрувати тачскрін на смартфоні Android: сенсор буде як новенький

Залишкове зображення на екрані

Для більшості смартфонів із AMOLED-матрицями ця проблема властива. З'являється через порушення правил експлуатації, а саме – якщо дисплей залишається постійно увімкненим, на ньому рано чи пізно з'явиться залишкове зображення. На нейтральному фоні буде видно силуети іконок додатків та інших картинок.

Можна зменшити ймовірність появи залишкового зображення на екрані. Для цього потрібно увімкнути автоблокування та автояскравість, а також уважно стежити за температурою корпусу.

Смуги на екрані

Вертикальні смуги часто виникають після падіння смартфона, а також будь-якої іншої механічної дії. Наявність подібних ознак свідчить про пошкодження матриці або дисплейного шлейфу, тому для усунення несправностей слід звернутися до сервісного центру.

Також смуги на екрані телефону можуть виникнути через помилку програмного забезпечення. Для перевірки перейдіть в безпечний режим Android. Якщо смуги немає, але вона з'являється у звичайному режимі, для вирішення проблеми потрібно скинути налаштування пристрою.

Биті пікселі

Биті пікселі є крапками на дисплеї, які неправильно відображають кольори, можуть бути присутніми і на новому девайсі. Зазвичай биті пікселі на екрані з'являються внаслідок заводського браку або механічного впливу та усуваються лише заміною матриці. Проблему вдається вирішити за допомогою спеціальної програми.

Зарядіть смартфон, встановіть Dead Pixels Test and Fix. Ця програма доступна в Google Play і абсолютно безкоштовно. Далі дійте за інструкцією:

– Запустіть програму.
– Перейдіть до розділу "Лікування пікселів".
– Натисніть кнопку Старт.
– Наберіться терпіння та дочекайтеся закінчення процедури.

Через цей додаток можна перевірити екран на наявність битих пікселів.

За замовчуванням лікування битих пікселів займає 40 хвилин. Якщо це не допоможе – повторіть процедуру або спробуйте помасажувати дефектну ділянку екрана, іноді це теж можна вирішити проблему.

Для збереження смартфона в первозданному вигляді є багато аксесуарів. Тут і чохли різної форми, і захисні плівки, і міцне скло.

Однак усі ці засоби не завжди допомагають захистити сенсорний екран, на якому рано чи пізно з'являються тріщини та подряпини. На щастя, зробити екран знову гладким можна власноруч у домашніх умовах. Gazeta.ua розповість про деякі трюки, для яких знадобляться підручні засобі, які є вдома у кожного.

Зараз ви читаєте новину «Які найпоширеніші проблеми бувають з екраном смартфона: способи їх вирішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі