четвер, 27 червня 2024 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

SpaceX заблокував роботу сотень незаконних терміналів Starlink росіян - Пентагон

SpaceX заблокував роботу сотень незаконних терміналів Starlink росіян - Пентагон
Пентагон високо оцінює зусилля компанії SpaceX, спрямовані на стримування російського використання Starlink. Фото: SpaceX

Пентагон високо оцінює зусилля компанії SpaceX, спрямовані на стримування російського використання Starlink.

Приблизно один із сотні терміналів Starlink в Україні був нелегітимним. Про це пише Bloomberg із посиланням на заступницю голови американського оборонного відомства Аманду Дорі.

За її словами, SpaceX активно співпрацює з американськими військовими, щоб зупинити незаконне використання Росією терміналів супутникового зв'язку Starlink в Україні.

Як зазначила Дорі, приблизно один із сотні терміналів Starlink в Україні "був нелегітимним", а обслуговування було скорочено до "кількох сотень несхвалених терміналів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантам заборонили доступ до користування Starlink в Україні

"SpaceX допомагає стримувати російські військові використання терміналів, які стали важливими інструментами зв'язку як для військових операцій в Україні, так і проти цивільного населення", - йдеться у матеріалі.

Заступниця міністра оборони США також зазначила, що російські війська "пристосуються і будуть наполегливо намагатися отримати їхній незаконний доступ".

"SpaceX укладає контракт на 40,5 мільйонів доларів США в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні до 30 листопада, щоб надавати послуги Starlink, але це "лише невелика частка десятків тисяч терміналів, подарованих іншими країнами, і тих, які придбали громадяни України через законні канали", - уточнила Дорі.

Українські військові звернули увагу, що росіяни почали використовувати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях.

Пізніше цю інформацію підтвердили в українській військовій розвідці, де заявили, що РФ закуповує термінали в арабських країнах.

Демократи Палати представників США почали розслідування щодо компанії SpaceX, щоб з'ясувати, чи вжила вона належних заходів для запобігання використанню Росією супутникового інтернет-сервісу Starlink у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX заблокував роботу сотень незаконних терміналів Starlink росіян - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі