субота, 09 березня 2024 16:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни, ймовірно, вперше змогли знищити український ЗРК Patriot - OSINT-аналіз. Фото
3

Російські війська, ймовірно, вперше за час повномасштабної війни змогли знищити український ЗРК Patriot
Фото: twitter.com/ukikaski
Російські війська, ймовірно, вперше за час повномасштабної війни змогли знищити український ЗРК Patriot
Російські війська, ймовірно, вперше за час повномасштабної війни змогли знищити український ЗРК Patriot

Російські війська, ймовірно, вперше за час повномасштабної війни змогли знищити український ЗРК Patriot.

Його було знищено на Донеччині за допомогою ОТРК "Іскандер". Про це стало відомо після проведення OSINT-аналізу, який виконав аналітик під псевдонімом Uri у Twitter.

На фото об'єктивного контролю, опублікованого росіянами, чітко видно зруйновану пускову установку комплексу, яку можна ідентифікувати за прямокутними контейнерами для ракет. Водночас у ЗРК С-300, про знищення якого повідомлялося спочатку, контейнери мають круглу форму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли, куди наступають росіяни після Авдіївки

OSINT-аналітик додав, що спочатку сам сумнівався у правдивості заяв про знищений Patriot, але після детального дослідження знімків прийшов до такого ж висновку.

"У продовження аналізу можемо додати, що кабіна зруйнованого ЗРК зовсім не схожа на С-300 чи будь-який інший ЗРК. За проємом дверей видно, що це кабіна вантажівки MAN, на якій і базуються ЗРК Patriot, надані Україні Німеччиною", - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що на фото видно знищення саме Patriot PAC-2, адже Німеччина не мала на озброєнні протибалістичні Patriot PAC-3, які Україні надали США в кількості однієї батареї.

Всього на озброєнні ЗСУ перебуває два повні комплекси Patriot PAC-2 та ще дві пускові установки, надані Нідерландами.

В той же час ідентифікувати знищену РЛС не вдалося. Поки не можна стверджувати, що це саме та радіолокаційна станція, яка була передана в комплекті з системою ППО.

Російські загарбники безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ в районах Побєди, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області.

Не припиняються ворожі атаки також в районі Авдіївки та на інших ділянках фронту. Про це вранці 9 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби зафіксовано 63 бойових зіткнення. Також ворог завдав вісьмох ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 113 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни, ймовірно, вперше змогли знищити український ЗРК Patriot - OSINT-аналіз. Фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі