пʼятниця, 08 березня 2024 22:26

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли, куди наступають росіяни після Авдіївки

В ЗСУ розповіли, куди наступають росіяни після Авдіївки
Повідомили, куди підуть росіяни після Авдіївки. Фото: Укрінформ

Росіяни наступають на Новопавлівському напрямку Донецької області.

Окупанти кидають великі сили на захоплення Новомихайлівки, Георгіївки, Побєди та Красногорівки. Всі ці населені пункти біля Мар'їнки, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

Також російські війська спрямовують свої атаки з двох боків роботинського виступу, але успіху там не мають.

Роботине при цьому залишається під контролем Збройних сил України.

"Там уже немає за що зачепитися, цінності як для фортифікації воно не становить", - розповів Лиховій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони показало фото фортифікацій, які ЗСУ зводять у Запорізькій та Сумській областях

При цьому ворог не полишає спроб захопити цей виступ - він був деокупований внаслідок наступальної кампанії ЗСУ. Ймовірно, це принципове питання для росіян.

"Саме тому вони кидають туди значні резерви, ресурси та б'ються об Роботине, як лобом об стіну. Зазнають там дуже великих втрат, але не полишають цих спроб", - розповів він.

При цьому на Оріхівському напрямку ворог дивно діє - накопичує час від часу якісь основні ресурси для якогось значного удару бронеколоною з десятками одиниць техніки.

"Вони знищуються під час цієї атаки, а далі він переходить уже до звичайної тактики малими штурмовими групами, іноді з застосуванням бронетехніки, яка викидає піхоту в центрі того самого села Роботине", - каже речник ОСУВ.

У британській розвідці припустили, що найближчою оперативною метою Росії є захоплення міста Часів Яр на Донеччині.

Розвідники зазначають, що така мета пов'язана зі спробами російських військ посилити контроль над тимчасово окупованим Бахмутом, йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому 7 березня.

На зазначеному напрямку росіяни вже просунулися вперед і зайняли східні частини села Іванівське, а також атакують українські позиції в Богданівці.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли, куди наступають росіяни після Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі