четвер, 07 березня 2024 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка назвала місто на сході України, яке росіяни спробують захопити наступним

Британська розвідка назвала місто на сході України, яке росіяни спробують захопити наступним
Росіяни вже просунулися вперед і зайняли східні частини села Іванівське, а також атакують українські позиції в Богданівці. Фото: міноборони РФ

У британській розвідці припустили, що найближчою оперативною метою Росії є захоплення міста Часів Яр на Донеччині.

Розвідники зазначають, що така мета пов'язана зі спробами російських військ посилити контроль над тимчасово окупованим Бахмутом. Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому у четвер, 7 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Часового Яру ситуація дуже складна - Євлаш

На зазначеному напрямку росіяни вже просунулися вперед і зайняли східні частини села Іванівське, а також атакують українські позиції в Богданівці.

Однак, за даними звіту, попри деякі поступові тактичні успіхи окупантів, дуже малоймовірно, що російські війська наразі здатні здійснити повномасштабний штурм Часового Яру.

На фронті тривають бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, російські окупанти там просунулися в районі Куп'янська.

Піхота РФ нещодавно просунулася на північну околицю Синьківки, свідчать карти Інституту з вивчення війни (ISW). Росіяни нібито захопили кілька незазначених українських опорних пунктів.

Водночас ISW не виявив підтвердження заяв росіян про прорив на кількасот метрів углиб біля Терного (на захід від Кремінної).

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка назвала місто на сході України, яке росіяни спробують захопити наступним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі