понеділок, 17 червня 2024 15:41

Спецтема: Війна Росії проти України

На морські дрони Magura встановили ракети радянського виробництва

На морські дрони Magura встановили ракети радянського виробництва
На морські дрони Magura встановили ракети радянського виробництва. Фото: Defence Express

Головне управління розвідки Україна підтвердило встановлення на одній з нових модифікацій безекіпажної морської платформи Magura ракет Р-73.

Це ракети радянського виробництва класу "повітря-повітря" з інфрачервоною системою самонаведення. Про це сказав командир спецпідрозділу ГУР МО України Group 13 з позивним "Тринадцятий".

Оснащені такими ракетами ударні морські дрони Magura вже використовувались під час бойових операцій на Чорному морі, і це стало серйозним фактором страху й ризику для російської авіації.

"Такі розробки ефективні - росіяни їх дуже бояться. Коли вони їх бачать, то бояться навіть підлітати", - сказав "Тринадцятий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищення Чорноморського флоту РФ: Плетенчук розповів деталі

За його словами, а унікальність в тому, що такого ні в кого немає. "Це озброєння вже встановлене, і воно буде давати свої результати", - додав він.

Ударні морські дрони Magura уже довели свою ефективність: позбавили Росію домінування в акваторії Чорного моря та знизили загрози для України.

"Чорноморський флот РФ за підтримки авіації та інших компонентів тиснув і намагався створювати додаткові загрози для України, наших Сил безпеки і оборони: зокрема, загрози десантних операцій. Морські дрони, насамперед - Magura V5, стали такою асиметричною відповіддю, яку ворог досі не може наздогнати", - сказав командир Group 13.

Російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію. Тому ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Однак, потужна зброя може знищити міст. Про це розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, безпілотники не здатні завдати суттєвої шкоди конструкціям мосту. Для його знищення потрібно застосовувати далекобійні ракети.

Зараз ви читаєте новину «На морські дрони Magura встановили ракети радянського виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі