понеділок, 04 вересня 2023 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий експерт сказав, як можна знищити Кримський міст

Військовий експерт сказав, як можна знищити Кримський міст
За словами експерта Романа Світана, Кримський міст можуть знищити далекобійні ракети. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію. Тому ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Однак, потужна зброя може знищити міст. Про це 24 каналу розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, безпілотники не здатні завдати суттєвої шкоди конструкціям мосту. Для його знищення потрібно застосовувати далекобійні ракети.

Зруйнувати Кримський міст можуть снаряди з бойовою частиною близько 500 кг. Це може бути не лише західна зброя, а й ракети українського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їм регулярно тривожно": у ЗСУ сказали, чому окупанти часто перекривають Кримський міст

"Якщо туди йде безпілотник, який несе 20 або 70 кг вибухівки, він не вирішить питання. Якщо вже бити по Кримському мосту, туди треба бити як мінімум півтонними снарядами – це 450-500 кг бойової частини. Це ракети Taurus, Storm Shadow, SCALP, це наші "Громи", "Сапсани", "Нептуни" з дальністю хоча б 300 кілометрів", – сказав Світан.

За словами експерта, завдати суттєвої шкоди Кримському мосту можуть також безекіпажні катери. Однак для цього потрібно подолати сотні кілометрів морем і за допомогою потужної бойової частини зруйнувати опори мосту.

"Але для цього потрібна ціла хвиля – це кілька десятків для того, щоб вони пройшли по-перше 700 км Чорним морем, потім знесли бонові загородження і завдали шкоди залізничному полотну. До полотна вони не дістануть, тому потрібно хоча б по тонні вибухівки у кожному катері, щоб опори моста пошкодити. Це цілий спектр завдань", – додав експерт.

У Росії вранці 4 вересня знову заявили про нібито атаку українських безпілотників на тимчасово окупований Крим та Курську область. Там традиційно відзвітували про "успішну" роботу протиповітряної оборони.

Окрім того, російське міноборони повідомило про нібито знищення групи катерів з українським десантом біля Криму.

Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт сказав, як можна знищити Кримський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі