понеділок, 24 червня 2024 21:54

Apple звинуватили у порушенні правил ЄС

Apple звинуватили у порушенні правил ЄС
Користувачам App Store не дозволяють застосовувати альтернативні сервіси. Фото: Pexels

Регулятори Європейського Союзу звинуватили компанію Apple у порушенні технологічних правил.

Йдеться про те, що користувачам App Store не дозволяють застосовувати альтернативні сервіси, повідомляє CNBS News.

"Правила App Store заважають розробникам додатків вільно скеровувати користувачів на альтернативні канали для отримання пропозицій і контенту", - йдеться у повідомленні.

Корпорація стягує кошти з альтернативних магазинів застосунків щоразу, коли користувач iPhone завантажує з них програму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook та Instagram змінять алгоритми: що це означає

На Apple можуть накласти штраф у розмірі 10% від його загального річного обороту, якщо компанію визнають винною у порушенні закону про цифрові ринки.

Цього року корпорація вносила зміни до App Store на території Європейського Союзу й дозволила завантажувати додатки із сайтів та альтернативних магазинів застосунків. Але Apple досі стягує 50 євроцентів за кожне завантаження не з App Store. Єврокомісія досліджує питання, чи є це порушенням закону.

Європейський закон "Про цифрові послуги" (DMA) не дає технологічним фірмам забороняти повідомляти своїм клієнтам про дешевші варіанти їхніх продуктів або про підписки за межами магазину додатків (накшталт App Store).

Зараз ви читаєте новину «Apple звинуватили у порушенні правил ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі