понеділок, 25 березня 2024 16:29

Проти Apple, Meta і Alphabet розпочала розслідування Європейська комісія

Проти Apple, Meta і Alphabet розпочала розслідування Європейська комісія
Перевірять, чи виконують компанії закон закон "Про цифрові послуги". Фото: Pexels

Європейська комісія почала розслідування проти корпорацій Apple, Meta і Alphabet.

Усього відкрили п'ять справ, повідомляє CNBC.

Перші два розслідування зосереджені на компаніях Alphabet і Apple. Вони стосуються "антирульових" правил.

Європейський закон "Про цифрові послуги" (DMA) не дає технологічним фірмам забороняти компаніям повідомляти своїм клієнтам про дешевші варіанти їхніх продуктів або про підписки за межами магазину додатків (накшталт App Store).

"Те, як Apple та Alphabet імплементують DMA щодо "антирульових" правил, суперечить букві закону", - кажуть у Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook та Instagram змінять алгоритми: що це означає

У третьому розслідуванні Єврокомісія перевірить, чи можуть користувачі на операційній системі iOS легко видаляти програми і змінювати налаштування за замовчуванням.

Четверте розслідування стосується Alphabet. Єврокомісія перевіряє, чи може відображення компанією результатів пошуку у Google "надавати переваги сервісу Google Shopping порівняно з подібними пропозиціями конкурентів".

П'яте розслідування зосереджено на Meta та її моделі "оплати та згоди". Корпорація минулого року представила модель підписки без реклами для Facebook та Instagram в Європі. Єврокомісія перевіряє, чи є пропонування цієї моделі порушенням DMA.

Завершити розслідування планують протягом 12 місяців.

Єврокомісія може накласти штраф у розмірі до 10% від загального світового обороту компанії. Ці штрафи можуть ще зрости до 20% у разі повторного порушення.

Корпорація Google оголосила про роботу над штучним інтелектом, який допоміг би діагностувати рак та аналізувати результати ультразвукових досліджень.

Моделі штучного інтелекту компанії можуть допомогти спростити процес раннього виявлення раку молочної залози та визначення терміну вагітності у майбутніх матерів.

Для реалізації проєкту, Google співпрацює з кенійською некомерційною організацією Jacaranda Health для дослідження ультразвукового лікування матерів та немовлят на основі штучного інтелекту у державних лікарнях.

Зараз ви читаєте новину «Проти Apple, Meta і Alphabet розпочала розслідування Європейська комісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі