неділя, 10 вересня 2023 05:00

Як самостійно прибрати подряпини з екрану смартфона в домашніх умовах

Як самостійно прибрати подряпини з екрану смартфона в домашніх умовах
Розповідаємо, як самостійно прибрати подряпини з екрану смартфона в домашніх умовах. Фото: колаж РБК-Україна

Для збереження смартфона в первозданному вигляді є багато аксесуарів. Тут і чохли різної форми, і захисні плівки, і міцне скло.

Однак усі ці засоби не завжди допомагають захистити сенсорний екран, на якому рано чи пізно з'являються тріщини та подряпини. На щастя, зробити екран знову гладким можна власноруч у домашніх умовах. Gazeta.ua розповість про деякі трюки, для яких знадобляться підручні засобі, які є вдома у кожного.

Сода

Змішайте половину чайної ложки соди і стільки ж води, далі розмішайте до стану напіврідкої кашки.

Розчином покрийте на екран і втирайте ватним диском або м'якою ганчіркою, після закінчення процедури ретельно витріть вологою серветкою. Цей засіб підходить для усунення глибших пошкоджень зі скляного екрану.

Зубна паста

Візьміть трохи вати та нанесіть на неї трохи пасти. З її допомогою проводьте за місцем ушкодження по колу або рухами вперед-назад. Не треба сильно тиснути, є ризик зіпсувати матрицю.

Полірування екрана зубною пастою ефективне при дрібних подряпинах і невеликих шорсткостях.

Рослинна олія

Вона діє дещо інакше, ніж сода чи паста з їхніми абразивними частинками. Використовується масло в невеликій кількості, щоб його надлишок не зміг потрапити всередину апарату та зіпсувати його начинку.

Вказані вище способи застосовують для видалення подряпин зі скла смартфона, проте вони не завжди ефективні. Тому продовжуємо експериментувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тести визначили, який смартфон має найкращий екран на ринку

Засоби полірування для автомобілів

Однозначно, цей спосіб найефективніший. Необхідно нанести трохи рідини на губку та рівномірно нанести її на смартфон. Для видалення жирних слідів будуть потрібні спеціальні автомобільні серветки.

Спеціальні засоби

У продажу можна знайти різні пасти, які допомагають позбавлятися від подряпин на екрані телефону. З цією метою рекомендується використовувати спеціальну пасту – її можна купити в спеціалізованих відділах.

При цьому також рекомендується користуватися фланелевою тканиною для протирання екрану телефону. Якщо її у вас немає під рукою, візьміть будь-який інший шматочок вовняної тканини. Фахівці рекомендують наносити пасту не на екран, а саме на тканину.

Як прибрати дрібні подряпини на корпусі телефону

Фахівці радять протерти спиртом місце з подряпинами, потім дати йому час для просихання. Після цього акуратно нанесіть закріплювач лаку і виконайте полірування.

Незалежно від початкового покриття екрану, додаткове захисне скло або плівка для телефону не буде зайвою, адже запобігти пошкодженню дисплея простіше, ніж встановити новий.

Вартість заміни екрану на смартфонах може становити до 40% вартості самого мобільного пристрою, тому краще подбати про встановлення протектора одразу при придбанні телефону.

Зараз ви читаєте новину «Як самостійно прибрати подряпини з екрану смартфона в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі