неділя, 13 серпня 2023 16:47

Як відкалібрувати тачскрін на смартфоні Android: сенсор буде як новенький

Як відкалібрувати тачскрін на смартфоні Android: сенсор буде як новенький
Як відкалібрувати тачскрін на смартфоні Android. Фото: Pixabay

Якщо екран вашого смартфону або іншого гаджету із сенсорним дисплеєм занадто або взагалі невірно реагує на натискання без особливих на те причин, скоріш за все, причина в налаштуваннях тачскріна, що збилися.

В цьому випадку на виручку прийде процедура під назвою калібрування дисплея. Також калібрування дисплея актуальне в тих випадках, якщо ви тільки замінили дисплей в смартфоні на новий. Загалом, процедура сама по собі досить корисна, щонайменше зайвою вона точно не буде, а займає вона всього кілька хвилин, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко зарядити смартфон в умовах постійних відключень світла: корисні поради

Калібрування тачскріна на Android: найлегший спосіб

Ряд виробників вбудовує утиліти для калібрування екрана за замовчуванням. Вони точно є в пристроях Xiaomi, Redmi і Samsung.

– Перейдіть до розділу "Екран" чи "Дисплей" у налаштуваннях.
– Якщо в ньому присутній підпункт "Калібрування" (або щось схоже), значить, виробник вмонтував в систему відповідну опцію.
– Відкрийте її і дотримуйтесь інструкцій.

Ця процедура передбачає послідовне натискання на точки, розміщені в різних областях екрана. Користувачеві необхідно ретельно натискати на кожну точку, щоб пристрій міг зберегти коректні налаштування.

Після завершення калібрування сенсора, перезавантажте пристрій. Якщо ви все зробили правильно, то сенсор вашого пристрою повинен стати, як щойно після покупки.

Калібрування тачскріна Android через додаток

Для пристроїв, які не мають вбудованої опції калібрування тачскріна, є спеціальні програми. У магазині Google Play їх дуже багато, але найкращими є Touchscreen Calibration і Touchscreen Repair.

Touchscreen Calibration дозволяє налаштувати силу натискання, подвійного натискання, тривалого натискання, зуму, скролінгу. Додаток вибирає оптимальні параметри для кожного варіанту.

Touchscreen Repair працює трохи інакше. Тут калібрування тачскрін виконується через єдину дію – натискання. Але повторити його доведеться кілька разів і в різних областях екрана.

Після виконання цієї процедури сенсор (тачскрін) по відчуттях повинен швидше реагувати на дотик – тільки не забудьте перезавантажити смартфон. Якщо проблема з сенсором триває, попри всі спроби, рекомендується все ж віднести його в сервісний центр.

За зручність постійно увімкненого екрана користувачі жертвують не тільки автономністю, але й дисплеєм.

Зокрема, на Android вже давно є функція Always On Display, яка зовсім нещодавно з'явилася на смартфонах, що працюють на ОС IOS. Функція сама по собі корисна, але не всі усвідомлюють, скільки неоціненних відсотків зарядки вона витягує з батареї смартфона.

Зараз ви читаєте новину «Як відкалібрувати тачскрін на смартфоні Android: сенсор буде як новенький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі