четвер, 11 липня 2024 11:10

В обленерго проведуть перевірки щодо застосування графіків відключень світла

В обленерго проведуть перевірки щодо застосування графіків відключень світла
Першою перевірять Дніпропетровську область. Фото: Pexels

Державна інспекція енергетичного нагляду перевірить рівномірність застосування графіків відключень електроенергії обленерго.

Там відстежують потік звернень щодо несправедливого розподілу, сказав голова інспекції Руслан Слободян.

"Вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електроенергію для України можуть виробляти у Польщі

Найбільше скарг надходить із Дніпропетровської області. Її Держенергонагляд планує перевірити першою.

Плануються також перевірки ще у 5-6 областях.

Слободян пояснив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через аварійні відключення, пов'язані, зокрема, зі спекою. Але є підозри, що деякі обленерго не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень.

В Україні діятимуть справедливіші графіки відключення світла. Кабмін підтримав відповідну постанову. Визначено, зокрема, перелік пріоритетних об'єктів, які не відключатимуть від електрики.

Пріоритетне енергозабезпечення матимуть об'єкти критичної інфраструктури, лікарні, військові підприємства та заклади, що реалізують мобілізацію.

Зараз ви читаєте новину «В обленерго проведуть перевірки щодо застосування графіків відключень світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі