вівторок, 06 серпня 2024 18:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Українцям сказали, що зробити, щоб у будинках не вимикали світло

Українцям сказали, що зробити, щоб у будинках не вимикали світло
Для споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень. Фото: pixabay.com

Для споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень.

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів. Про це повідомив Урядовий портал.

Для забезпечення належного рівня підготовки до зимового періоду, держава запровадила пакет програм і заходів для прискорення розбудови децентралізованої генерації, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Це кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок. Продовжуємо цю роботу в постійному режимі", - сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривня зміцнилася до долара та євро

Російська Федерація атакує енергетичну інфраструктуру України, щоденно наші підстанції і лінії електропередачі перебувають під ворожими обстрілами, сказав Шмигаль.

Прем'єр подякував українським енергетикам, які у таких складних умовах здійснюють поточні ремонти й готують енергосистему до наступного опалювального сезону.

У липні Верховна Рада ухвалила закони, які скасовують мито і податок на додану вартість на ввезення генераторів, акумуляторів, обладнання для вітро- і сонячної генерації.

Для приватних домогосподарств діє програма пільгового кредитування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей з системами накопичення енергії і вітрових установок, повідомило Міністерство економіки.

Зараз ви читаєте новину «Українцям сказали, що зробити, щоб у будинках не вимикали світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі