понеділок, 09 вересня 2024 18:40

Укренерго звернулося до українців і дало прогноз на вівторок

Укренерго звернулося до українців і дало прогноз на вівторок
Споживачів закликали не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів. Фото: pixabay.com

У вівторок, 10 вересня, застосування заходів обмеження щодо постачання електроенергії не прогнозується.

Споживачів закликають не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів. Про це повідомило Укренерго.

"Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо протягом всієї доби. Не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів у період з 8:00 до 22:00", - звертаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подешевшав після вихідних, що з іншими валютами

Сьогодні, станом на 9:30, рівень споживання був на 6,2% вищий, ніж в цей же час попереднього робочого дня - у п'ятницю, 6 вересня. Це пояснюється відсутністю застосування заходів обмеження, повідомило Укренерго.

Українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев'яти російських масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб'єктах тривають аварійні і планові ремонти, повідомила компанія.

У липні Верховна Рада ухвалила закони, які скасовують мито і податок на додану вартість на ввезення генераторів, акумуляторів, обладнання для вітро- і сонячної генерації.

Державна митна служба повідомила, які установки зберігання енергії звільняються від оподаткування при ввезенні до України.

Зараз ви читаєте новину «Укренерго звернулося до українців і дало прогноз на вівторок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі