четвер, 01 серпня 2024 22:12

Митники відповіли, чи подешевшають повербанки та зарядні станції

Товари, які ввозяться в Україну і класифікуються за кодом 8507 60 00 00 УКТЗЕД, звільняються від оподаткування ввізним митом і ПДВ.

Крім установок зберігання енергії потужністю менш як 300 Вт змінного та/або постійного струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш як 200 А/год. Про це повідомила Державна митна служба, відповідаючи на запитання: які установки зберігання енергії звільняються від оподаткування.

Відповідно до закону "Про ринок електричної енергії", установки зберігання енергії - це електроустановки, де відбувається зберігання енергії.

Механізм роботи установок зберігання енергії аналогічний до функції електричних акумуляторів, а саме - зберігання і постачання енергії.

Відповідно до вимог УКТЗЕД, електричні акумулятори класифікуються у межах товарної позиції 8507.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники нагадали про найголовніше правило щодо генераторів

Портативна зарядна станція потужністю 200 ВТ/ємність 151 Вт/год (40800 мАг) і повербанк потужністю 100 Вт та ємністю 40000мАг не підпадають під дію законів про звільнення окремих категорій товарів від сплати митних платежів, повідомила Держмитслужба.

Автор: customs.gov.ua
 

Портативна зарядна станція потужністю 300 Вт, ємністю 256 Вт/год підпадає під дію законів.

Автор: customs.gov.ua
 

Окремі літій-іонні комірки ємністю менш як 200 А/год не підпадають під дію законів, сказали у відомстві.

Автор: customs.gov.ua
 

У липні Верховна Рада ухвалила закони, які скасовують мито і податок на додану вартість на ввезення генераторів, акумуляторів, обладнання для вітро- і сонячної генерації.

Для приватних домогосподарств діє програма пільгового кредитування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей з системами накопичення енергії і вітрових установок, повідомило Міністерство економіки.

Зараз ви читаєте новину «Митники відповіли, чи подешевшають повербанки та зарядні станції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі