вівторок, 06 серпня 2024 18:11

Іноземні компанії будуть будувати в Україні по-новому

Іноземні компанії будуть будувати в Україні по-новому
Іноземцям дозволили отримувати дозволи на будівельну діяльність. Фото: Pexels

Іноземні компанії зможуть отримувати дозволи на будівельну діяльність в Україні.

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №314, якими відкрив можливість представництвам іноземних компаній та організацій в Україні будувати великі об'єкти, повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Право на будівельну діяльність іноземним компаніям будуть надавати без необхідності одержання ліцензії на будівництво об'єктів. Така норма діятиме під час воєнного стану.

Йдеться про будівництво об'єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) класами наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закопувати гроші в асфальт наступного року не будуть

Об'єктами із середніми (СС2) класами наслідків вважаються житлові будинки висотою від п'яти поверхів. Об'єкти зі значними (СС3) класами наслідків - це багатоквартирні житлові будинки понад 100 м заввишки, великі громадські будівлі, промислові об'єкти, будівлі університетів, коледжів, шкіл, дошкільних закладів, ТРЦ, лікарень тощо.

"Рішення Кабміну дозволить удосконалити нормативно-правове регулювання діяльності іноземних компаній в Україні", - кажуть у міністерстві.

Також це дозволить представництвам польських компаній в Україні проводити роботи щодо облаштування пунктів пропуску на кордоні.

10 липня стало відомо, що німецький концерн Rheinmetall протягом наступних 12 тижнів відкриє в Україні завод бронетехніки, відкидаючи занепокоєння інших західних оборонних компаній щодо розширення присутності в країні, поки вона перебуває у стані війни з Росією.

Найбільший німецький виробник зброї також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі, який буде розташований у західній частині країни.

Росіяни вже пообіцяли розбомбити завод у разі відкриття його в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні компанії будуть будувати в Україні по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі