пʼятниця, 02 серпня 2013 16:08

"Сирник галицький" печуть з родзинками та цедрою лимона
6

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

Львівська весільна господиня Галина Приходнюк знає 32 рецепти сирників. Найсмачнішим називає "Сирник галицький". Його рецепт зберегла ще від своєї покійної бабусі.

"Нещодавно сестра сина женила. На його весілля цей сирник спекла. То гості нахвалити не могли, - розповідає господиня. - Для сирника замовляю кисломолочний сир у жінки, яку добре знаю. Від його якості залежить якість випічки. Кислий сир чи сухий може усе зіпсувати. Сир має бути свіжим, жирним, з незбираного домашнього молока. Має бути м'яким, але не мокрим. В жодному разі не може бути перегрітим."

Спочатку жінка готує тісто. Пачку маргарину перетирає з 400 г пересіяного борошна. 1 яйце збиває зі склянкою цукру, додає 1 чайну ложку соди, погашеної оцтом. Замішує тісто. Його на 2 години залишає у холодильнику. За той час готує сирну масу. Два кілограми сиру жінка двічі меле на м'ясорубці. Дехто збиває блендером до однорідної ніжної консистенції. Бере 8-9 домашніх свіжих яєць. Жовтки відділяє від білків. До сиру додає по одному жовтку, постійно розтираючи. Додає 300-400 г м'якого масла, стільки ж цукру. Усе розтирає до пухкої маси.

Приходнюк наголошує, що до сирника не можна замість масла давати спред. Він усе зіпсує. Додає помиті і обсушені родзинки, на терці тре цедру лимона та апельсина. Акуратно вимішує зі збитими на пухку піну білками. На змащене маргарином деко вистеляє тісто. Зверху виливає сирну масу. Ставить у духовку, розігріту до 200 градусів. Пече годину, поки на сирнику не з'явиться золотиста скоринка. Сирник остуджує, уже холодний поливає шоколадною помадкою.

"Сирник має зо день-два постояти у холодильнику. Тоді він буде, дійсно, смачний", - зазначає господиня.

Зараз ви читаєте новину «"Сирник галицький" печуть з родзинками та цедрою лимона ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі