неділя, 07 квітня 2013 14:30

Сирний пудинг поливають малиновим соусом

"Давно знала про рецепт сирного пудинга, вирішила нарешті спробувати. Приготування займає не багато часу - всього 40 хвилин, а смачніший ніж звичайний сирник у кілька разів", - розповідає Оксана Лентух з міста Дубно, що на Рівненщині. На вихідних готує сирний пудинг. Рецепт знайшла у старому радянському журналі.

Для приготування потрібно 500 гр свіжого домашнього сиру, 100 гр вершкового масла, 100 гр цукру, 3 яйця, 250 гр кураги чи родзинок (можна по 100 гр того і того, щоб смачніше було — авт.), дрібка солі, пакетик ванільного цукру.

"Спочатку відділяємо білки від жовтків. Збиваємо разом жовтки, цукор, ванілін і масло до однорідної маси, до цього всього додаємо сир. Перед тим його потрібно збити блендером, аби не було крупних грудочок сиру. Останньою додаємо курагу і родзинки, порізані на дрібні шматочки", - радить господиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хінкалі начиняють шпинатом і грибами

Білки, які залишилися, збиває разом з дрібкою солі до густої піни. Додає збиті білки до першої маси.

"Для випікання пудингу бажано мати круглу форму, але якщо немає, то беріть будь-яку. За рецептом вийде або один великий пудинг, або два менших. Форму потрібно добре змазати маслом. Викладаємо масу у форму і випікаємо при температурі 180 градусів 35 хвилин", - каже Оксана Лентух.

Після випікання вимикає духовку і залишає на декілька хвилин пудинг всередині. Після цього дає охолонути, виймає десерт із форми.

"Можна прикрасити малиновим соусом, хоча я цього і не роблю, дочка говорить, що дуже солодке виходить. Для соусу потрібно 200 грамів замороженої чи свіжої малини, п'ять столових ложок червоного напівсолодкого вина, півтори столової ложки лимонного соку, та 2 ложки цукру. Все це добре збити міксером і полити соусом пудинг", - каже господиня.

Зараз ви читаєте новину «Сирний пудинг поливають малиновим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі