четвер, 13 липня 2023 11:53

Рецепт огірків з гірчицею, для якого не треба варити маринад

Рецепт огірків з гірчицею, для якого не треба варити маринад
Огірки на зиму закривають без маринаду Фото: rivnepost

Зараз триває пік дозрівання огірків. На ринку вони вже стали дешевшими і любителі заготівель взялись консервувати ці овочі на зиму.

Більшість готують для них маринад. Але є швидкі рецепти консервації, для яких не потрібно його варити.

Кулінарка Лілія Цвіт поділилась саме таким рецептом консервації огірків на своєму YouTube-каналі.

Інгредієнти (на 1 літрову банку):

суцвіття кропу - 1 шт.

лавровий лист - 1 шт.

корінь хрону - 2 см

корінь петрушки - 2 см

часник - 4 зубці

духмяний перець - 3 шт.

коріандр - щіпка

гірчиця - 0,5 ч. л.

1 ст. л. солі без верху

1 ст. л. цукру

2 ст. л. оцту 9%

Покрокове приготування

Спершу замочіть огірки на дві години в холодній воді. Ця процедура забезпечить їм хрумкість. Зріжте кінчики огірків з обох боків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки стануть неймовірно хрумкими: що до них додати

Покладіть на дно банки всі спеції - кріп, лавровий лист, хрін, петрушку, часник, перець, коріандр, гірчицю. Укладіть щільно огірки.

В банку засипте сіль, цукор, налийте оцет поверх огірків. Залийте огірки кип'ятком і прикрийте чистою кришкою.

Поставте стерилізувати у велику місткість з водою. На дно постеліть старий рушник. Після закипання простерилізуйте протягом 10 хвилин (для літрових банок).

Закатайте кришкою і збовтайте банку, щоб сіль і цукор добре розчинилися. Переверніть банку догори дном, закутайте на одну добу. Після цього банки можна переміщати на місце постійного зберігання.

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує закрити на зиму овочеве асорті. Вийде дуже хрумке і пікантне, яке можна їсти просто так чи додавати до гарнірів і м'яса.

Якщо ще ніколи не займалися консервацією, то пора. Цей рецепт якраз ідеально підходить для старту, бо він максимально простий.

Зараз ви читаєте новину «Рецепт огірків з гірчицею, для якого не треба варити маринад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі