вівторок, 11 липня 2023 17:00

Клопотенко показав, з чим готувати на зиму овочеве асорті
5

Більшість звикли консервувати кожен овоч окремо.

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує закрити на зиму овочеве асорті.

Фото: Фото: instagram

"Один раз зробив і готово, дуже зручно. Якщо є приступ ліні, чи просто хочете спробувати щось новеньке, то беріть рецепт", - написав кулінар.

Рецепт на три літрові банки:

Інгредієнти:

1 кг огірків (десь 10-12 штук)

0,5 кг кабачків (2-3 молодих кабачки),

1 червноий перець.

1.4-1.5 л води

6 ст.л. кетчупа чилі

3-4 гілочки кропу,

по 2 ст. л. цукру і солі (з сіллю обережно, краще неповні ложки),

три зубчики часнику.

100 мл оцту.

Літрові банки з кришками.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Як приготувати:

Миєте овочі. Ріжете кабачки і огірки шматками.

Перець треба почистити і теж порізати пластами. Стерилізуєте банки. Викладаєте в банки кріп, овочі, часник. Для маринаду воду закип'ятіть. Додайте сіль, цукор, кетчуп. Доведіть ще раз все до кипіння і залийте маринадом овочі.

Простерилізуйте банку в каструлі (застеліть дно каструлі рушником). Окремо стерилізуйте кришки. Потім накрийте кришками банки і стерилізуйте ще 10-15 хв. з моменту закипання води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки стануть неймовірно хрумкими: що до них додати

Закрийте кришки та переверніть банки.

"У вас вийде дуже хрумке і пікантне овочеве асорті, яке можна їсти просто так чи додавати до гарнірів і м'яса. Якщо ще ніколи не займалися консервацією, то пора. Цей рецепт якраз ідеально підходить для старту, бо він максимально простий", - зазначив Клопотенко.

Зараз пік сезону огірків. Багато господинь залюбки їх засолюють чи маринують.

Є легкий рецепт огірків по-польськи, за яким хрумкою стравою можна смакувати уже через дві години. Користувачі мережі підтвердили, що рецепт вартий уваги. Огірки виходять дуже смачними.

Зараз ви читаєте новину «Клопотенко показав, з чим готувати на зиму овочеве асорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі