вівторок, 30 квітня 2013 10:54

Бісквіт перекладають кремом із домашнього сиру
5

Фото: Фото: Ірена Гаврильчук

"Моя родина полюбляє десерти із домашнього сиру, - розповідає Ольга. – Найбільше ми любимо сирник, але іноді, у святкові дні,  десерт готую у вигляді торта.  Для цього бісквіт випікаю у круглій роз'ємній формі".

Жінка розділяє з 5 яєць білки від жовтків, збиває білки з 1 склянкою цукру, щоб вийшла крута піна, та вводить по одному жовтки і ще раз добре збиває.

"Одну склянку борошна до збитих яєць додаю частинами, - пояснює Ольга, акуратно перемішує, додає 1 чайну ложку тертої цедри лимону. – Виливаю тісто у роз'ємну форму, застелену папером для випікання і випікаю 25-30 хвилин при температурі 180 градусів".

"Поки печеться бісквіт, готую сирний крем. Для цього 20 грамів желатину заливаю 150-тьма мілілітрами води. Півлітрову баночку консервованих абрикосів викладаю на друшляк – хай стече юшка, - ділиться рецептом жінка. – Для сирної маси можна взяти консервовані ананаси або вишню, але сьогодні у нас абрикоси".

Далі 300 грамів домашнього сиру Ольга змішує з 250 мілілітрами вершків, додає 5 столових ложок цукрової пудри і добре збиває в блендері. Желатин з водою нагріває до розчинення і залишає на 5-10 хвилин, щоб охолов.

Абрикоси розрізає на дрібні частинки та змішує разом із желатином  і сирною масою. Виймає бісквіт з форми та обережно знімає папір. Дає охолонути повністю, а вже потім розрізає на два коржі.

"Нижню половину коржа викладаю в роз'ємну форму, - коментує вона, - з боків викладаю пергаментний папір і коли сирна маса почне застигати, викладаю на корж. Накриваю другим коржем і ставлю в холодильник на 6 годин. Якщо готую бісквіт ввечері, торт може пролежати в холодильнику і цілу ніч".

"Зранку виймаю з форми, обережно знімаю папір, - продовжує господиня. - Посипаю цукровою пудрою і перед подачею на стіл нарізаю на порційні шматочки. А ще можна полити соком з абрикосів, який залишився".

Зараз ви читаєте новину «Бісквіт перекладають кремом із домашнього сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі