вівторок, 14 серпня 2012 17:15

Для баклажанової ікри овочі печуть у духовці

"Усі мої рідні та знайомі дуже люблять баклажанову ікру. Я сама родом з Півдня України, тому баклажани в нас є завжди на городі", - розповідає Інна Шалдіна, 43 роки, із Миколаївщини.

Готувати досить просто, а виходить дуже смачно. Потрібно взяти кілограм баклажанів та помити їх, потім викласти на деко і пекти у духовці 10-15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На базарі наші овочі плутають із турецькими або херсонськими"

Запікання баклажанів позбуває їх гіркоти. Перед тим, як пекти їх у духовці, овочі проколоти виделкою або зубочисткою з усіх боків. Зробити з десяток проколів. Це потрібно для того, щоб баклажани не вибухали і не бруднили духовку.

Автор: Фото: Вікторія Микитюк
 

"Поки баклажани печуться, 5 помідорів і 3 перчини змолоти у м'ясорубці. Беремо 2 цибулини і ріжемо їх на кубики. Потім взяти 2 морквини і потерти на грубій тертці. Цибулю та моркву підсмажити на олії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочі замотують у свинячу відбивну

Зі спечених баклажанів зняти шкірку. Змолоти їх у м'ясорубці.

Автор: Фото: Вікторія Микитюк
 

"До мелених баклажанів додаємо суміш овочів. Посолити й поперчити все. Тушкувати потрібно півгодини. Коли суміш охолоне, то її перекласти в тарілку і зберігати у холодильнику".

Баклажанову ікру можна мастити на хліб.

Автор: Фото: Вікторія Микитюк
 

Зараз ви читаєте новину «Для баклажанової ікри овочі печуть у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі