пʼятниця, 30 вересня 2011 01:15

Баклажани закатують із томатним соком

Черкаска 50-річна Людмила Шабратко готує на зиму салат із квасолі та овочів. З однієї порції виходить вісім літрових банок.

— Варю до готовності три склянки квасолі. Щоб швидше зготувалася, доливаю по чашці холодної води. Нарізую кубиками 2 кілограми нечищених баклажанів, соломкою — по кілограму болгарського перцю й моркви, стільки ж цибулі. Моркву краще різати, а не терти на тертушці, бо тоді вона губиться.

Порізані овочі й квасолю перемішує у великій мисці.

— Можна і в алюмінієвій каструлі, щоб салат не приставав до дна. За рецептом, овочі треба окремо підсмажити на сковороді. Але я цього не роблю, щоб не марудитися.

У приготовлену суміш додає 150 г олії, склянку цукру, 100 г оцту, дві столові ложки солі та 150 г томатного соку.

— Замість соку можна перемолоти помідори. Овочі з квасолею і заправкою варю 40 хвилин. Нічого страшного, якщо й довше поваряться. Половину часу потрібно, щоб кипіло без кришки. Так випариться більше половини рідини. Салат виходить ситний і смачний. Стерилізовані банки для надійності вкриваю ковдрою до наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «Баклажани закатують із томатним соком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі