четвер, 27 жовтня 2022 00:20

Пряний коктейль довершують коньяком

— Восени хочеться ­чогось гарячого, ароматного та п'ян­кого, — каже 33-річна Оксана Приймак з Одеси. — Коктейль із прянощами та коньяком — саме такий.

Очищує 15 г кореню імбиру, яблуко, морквину й натирає на крупній тертці. Цедру одного апельсина — на мілкій. З цитрусової м'якоті вичавлює сік. Поєднує інгредієнти та перекладає в каструлю. Заливає 500 мл окропу і ставить на вогонь. Додає 1 ч. л. кардамону та дрібку кмину. Перемішує все, доводить до кипіння та знімає з вогню. Накриває каструлю кришкою і залишає настоятися 15 хв.

Готовий напій проціджує крізь два шари марлі та розливає по келихах. У кожен додає по 2 ст. л. коньяку. Прикрашає шматком апельсина.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Пряний коктейль довершують коньяком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі