четвер, 27 жовтня 2022 00:50

Гуляшевий суп готують на смальці

Автор: КАТЕРИНА КУДЛЯК
  Після приготування гуляшевий суп настоюють пів години. До столу подають зі свіжими томатами чи квашеною капустою. Може бути першою і основною стравою
Після приготування гуляшевий суп настоюють пів години. До столу подають зі свіжими томатами чи квашеною капустою. Може бути першою і основною стравою

Пікантності надає часник

— Обожнюю гуляшевий суп, — каже 26-річна Катерина Кудляк із міста Почаїв на Тернопільщині. — Ситний, наваристий і в міру гострий. Ідеальний для осені.

У каструлі розтоплює 2 ст. л. смальцю. Обсмажує подрібнену цибулину. Додає по 200 г нарізаної кубиками свинини та яловичини. Готує м'ясо 5 хв. Всипає чотири подрібнені зубці часнику, 4 ч. л. сушеної паприки, 1/2 ч. л. червоного перцю. Вливає 2 л води. Вкидає чотири нарізані кубиками картоплини, два очищені від шкіри помідори. Після закипання варить суп 2 год. Наприкінці всипає нарізані соломкою два болгарських перці, зелень, духмяний перець і лавровий лист. Варить ще 5–7 хв. Посипає 1/2 ч. л. солі. Настоює 20–30 хв. і подає до столу.

— Суп із копченою куркою такий ароматний, що до нього автоматично тягнеться ложка, — розповідає 43-річна Юлія Шмигаль із Рівного.

Нарізує кубиками цибулину, натирає на крупну тертку морквину. Обсмажує 6 хв. Ріже кубиками чотири картоплини, кладе в каструлю та заливає 3 л води. Варить 15 хв. Додає засмажку, 300 г копченого м'яса курки, подрібнений плавлений сирок. Всипає 1/2 ч. л. солі та дрібку перцю.

Суп із копченою куркою подає із сухариками.

— Якщо маю мисливські ковбаски, то варю гороховий суп, — Юлія Шмигаль ділиться ще одним рецептом.

Замочує на ніч склянку гороху. Заливає 3 л води та варить 30 хв., помішує та періодично знімає піну. Додає три картоплини, нарізані кубиками.

Обсмажує на олії подрібнені цибулину та морквину. Додає 200 г дрібно нарізнаних мисливських ковбасок. Перекладає засмажку в суп, додає 2 ст. л. сметани. Солить і перчить.

Перед подачею до столу суп прикрашає подрібненою петрушкою.

— Оригінальний на смак суп із яєчними млинцями, — продовжує Шмигаль.

Ріже кубиками 350 г курячого філе. Заливає 3 л води й варить 20–30 хв., періодично знімає піну. Додає дві нарізані кубиками картоплини. Обсмажує на сковороді подрібнену цибулину, морквину та поєднує з бульйоном. Збиває три яйця, по дрібці солі й перцю. Обсмажує млинці до готовності на сковороді, змащеній маслом. Має вийти три млинці. Нарізує їх соломкою та додає до супу. Після закипання знімає з плити та настоює 10 хв.

— На свята готую суп із лососем, — говорить Юлія Шмигаль.

Заливає 300 г лосося 3 л води. Підійде філе. Якщо немає, купує обрізки з живота чи суповий набір. Додає очищену цибулину та варить бульйон 20 хв. Проціджує та переливає в каструлю.

Відділяє м'ясо від кісток і повертає в бульйон. Після закипання додає три очищені та подрібнені картоплини, цибулину та морквину. Коли овочі стануть м'якими, посипає страву 1/2 ч. л. солі, дрібкою перцю. Вливає склянку вершків.

Після закипання знімає суп із вогню та настоює 20 хв.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Гуляшевий суп готують на смальці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі