субота, 24 червня 2023 05:10

Чим замінити кетчуп для соусу піци: шеф-кухарі пояснили

Чим замінити кетчуп для соусу піци: шеф-кухарі пояснили
Замість кетчупа соус для піци готують з томатної пасти

Соус, яким потрібно змащувати тісто, – невід'ємний інгредієнт для приготування піци. Часто хазяйки використовують кетчуп.

Однак, такий жест – груба помилка. Принаймні так вважають досвідчені шеф-кухарі. На їхню думку, кетчуп годиться лише для того, щоб подавати його з готовим м'ясом, рибою, овочами чи спагетті.

А от роль соусу у вигляді кетчупу для піци чи для пасти зовсім не підходить.

Натомість знамениті кулінари радять використовувати томатну пасту або пюре з томатів з додаванням ароматних трав та спецій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 6 піц на томатній основі у Львові

До речі, про те, щоб намазати на корж для піци майонез, теж не може йтися мови. Призначення цього продукту полягає в тому, щоб заправляти рибні або картопляні салати, а також маринувати м'ясо.

Сьогодні заведено вважати піцу досить популярною стравою, проте ще нікому не вдалось зробити її настільки актуальною, як, наприклад, у ПАР. У 1990 році там створили одну з найбільших піц, яка навіть увійшла до Книги рекордів Гіннеса. Вся справа втому, що страва важила понад дванадцять кілограмів та мала діаметр у 37,4 метра.

Зараз ви читаєте новину «Чим замінити кетчуп для соусу піци: шеф-кухарі пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі