пʼятниця, 14 червня 2013 07:15

Україна стає менш миролюбною через засилля міліції

Автор: Підготувала Ірина РИБАКОВА
 

Сьогодні Збройні сили України за чисельністю в рази менші за правоохоронні. Це означає, що наша держава — міліцейська, — каже керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, 40 років. — Така ситуація спричинює напруження в суспільстві.

Миролюбності поменшало через постійну конфронтацію між владою й опозицією. Масла у вогонь доливають високі протестні настрої в суспільстві та готовність громадян виходити на акції. Також торік сталася безпрецедентна подія — теракти у Дніпропетровську.

Миролюбність будь-якої країни залежить і від її сусідів. З цієї точки  зору всі європейські країни мають досить високий рейтинг. Росія — конфліктна. Тому ми з таким сусідом посередині переліку.

Найсерйозніша конфліктна точка України — Крим. Згадати хоча б заяву російського консула про виправданість депортацій кримських татар. Сюди можна додати діяльність численних проросійських організацій, що їх хтось і для чогось фінансує. Це має викликати занепокоєння в Україні, адже влада постійно ставить питання відстеження організацій, фінансованих із-за кордону. Але чомусь мають на увазі тільки ті, на які гроші надходять із країн Заходу, хоча їх діяльність цілком прозора. А кого і що фінансує Росія в Україні? Є підозра, що масові сутички, як-от та, що сталася два роки тому 9 травня у Львові, була профінансована Москвою. Це має стурбувати владу й варте розслідування.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна стає менш миролюбною через засилля міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі