пʼятниця, 01 червня 2018 06:40

"У Росії радіють, що їхній Рома перехитрив англійців"

Автор: www.interfax.ru
  Російський олігарх Роман Абрамович став найбагатшим ізраїльтянином після отримання громадянства країни. Серед російських багатіїв він — на 11-му місці. Його статки становлять 10,8 мільярда доларів, повідомляє американський економічний журнал ”Форбс”
Російський олігарх Роман Абрамович став найбагатшим ізраїльтянином після отримання громадянства країни. Серед російських багатіїв він — на 11-му місці. Його статки становлять 10,8 мільярда доларів, повідомляє американський економічний журнал ”Форбс”

Російський мільярдер і власник лондонського футбольного клубу "Челсі" 51-річний Роман Абрамович отримав ізраїльське громадянство. 28 травня про це повідомили тамтешні державні засоби масової інформації.

Приватним літаком він прибув до аеро­порту поблизу Тель-Авіва. Пройшов до приміщення, де оформляють громадянство, й отримав документи. Потім вирушив відкривати рахунок і медичну страховку, пише місцева преса. Загалом пробув в Ізраїлі майже 3 год. Прес-служба Абрамовича й ізраїльське міграційне відомство відмовилися коментувати ситуацію.

Російський олігарх став найбагатшим ізраїльтянином після отримання громадянства. Серед російських багатіїв він на 11-му місці. Його статки оцінюють в $10,8 млрд, повідомляв американський економічний журнал "Форбс".

Днями сплив термін дії його британської візи. Через це не зміг потрапити на переможну гру своєї команди "Челсі" у фінальному матчі Кубка Англії 12 травня. Щоб отримати нову, треба підтвердити, що його гроші зароблені законним шляхом.

"Уряд Великої Британії продемонстрував, що переглядає інвесторські візи (дозвіл на проживання для іноземців, які вкладають в економіку Великої Британії 1 млн фунтів. Із 2014 року — 2 млн фунтів. — ГПУ). Їх отримали майже 700 росіян з 2008 по 2015 рік", — пише газета "Гардіан".

Британська влада ситуацію не коментує. Із січня цього року в Об'єднаному Королівстві почав діяти закон під назвою "Ордери на статки нез'ясованого походження". Британські служби можуть розпочати розслідування, коли запідозрять, що активи вартістю від 50 тис. фунтів куплені за брудні гроші.

У ЗМІ ж непродовження візи Абрамовичу пов'язують зі справою Скрипалів. Нібито Лондон робить жорсткішими правила для російських багатіїв через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в місті Солсбері 4 березня.

Ізраїльський паспорт дає можливість без візи в'їжджати не тільки до Великої Британії, а й ще до 147 країн. А отримання громадянином РФ іншого підданства не тягне за собою припинення російського.

За останні 20 років Абрамович витратив понад $500 млн на благодійну діяльність, пов'язану з євреями. Про це повідомили у Федерації єврейських громад Росії, яку він очолює. Фінансує майже 80% єврейських культурних подій у РФ. В Ізраїлі підтримує археологічні розкопки і технологічні проекти. $30 млн пожертвував на будівництво нового корпусу для Тель-Авівського університету. А 2015-го придбав у Тель-Авіві нерухомість за $25 млн.

"Абрамович заходить в Ізраїль всерйоз і надовго. Налагоджує хороші стосунки з владою. Вибудовує позитивний імідж у суспільстві, в якому йому, ймовірно, доведеться жити і з гордістю нести звання найбагатшого ізраїльтянина, — написав міжнародний оглядач Тарас Паньо для одного з українських видань.

— Вочевидь сподівається на захист своїх інтересів з ізраїльської сторони. Бо Тель-­Авів зараз — одна з небагатьох на планеті столиць, до думки якої прислуховуються і в Москві, і у Вашингтоні. І яка не дасть образити свого найбагатшого громадянина. Адже він демонструє щирий патріотизм, підкріплений багатомільйонними пожертвами. На це розраховує Абрамович".

"Ви думаєте, що в Росії траур і печаль через втечу олігарха Абрамовича в Ізраїль? — пише у "Фейсбуку" блогер 43-річний Сергій Марченко. — Тоді ви недооцінюєте російське суспільство імені Дмитра Кисельова (російський пропагандист, директор державного міжнародного агентства "Раша тудей". — ГПУ). Там радіють. Мовляв, їхній Рома красиво перехитрив англійців, які заборонили йому в'їзд до Великої Британії за російським паспортом. З Ізраїлем у Британії безвізовий режим, і тепер найбагатший громадянин Ізраїлю зможе без проблем літати на матчі свого "Челсі" й жити в лондонському особняку. Вся Росія серйозно пишається Абрамовичем.

Доки ми відрізняємося від сусідів і називаємо чорне чорним, а не білим, у нас є шанси. Треба цю відмінність берегти".

Зараз ви читаєте новину «"У Росії радіють, що їхній Рома перехитрив англійців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі