вівторок, 19 червня 2018 00:35

Трамп назвав Крим російським

— Крим — російський, бо всі там розмовляють російською мовою, — сказав президент США Дональд Трамп 8 червня під час вечері зі світовими лідерами після офіційної частини саміту "Великої сімки" в Канаді. Про це пише американське видання "БаззФід", посилаючись на власні джерела.

Трамп також начебто запитував у колег, чому вони підтримують Україну, адже це "одна з найкорумпованіших держав світу".

"Мені не відомо про жоден подібний коментар", — говорить 14 червня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, 35 років.

— Під час нашої зустрічі Дональд Трамп запитував, чи говорять люди в Криму російською мовою. Ми дуже докладно роз'яснили, як це відбувається, — каже в коментарі сайту "Лівий берег" міністр закордонних справ України 50-річний Павло Клімкін. — Я питав у наших іноземних партнерів, чи була така розмова. Вони стверджують, що багато фраз подають вирваними з контексту. До них треба ставитися спокійно і не розкручувати два-три слова, сказані під час вечері.

"Не відкидаю, що Трамп міг щось таке сказати. Це в його стилі, — пише у "Фейсбуку" політолог Петро Олещук, 34 роки. — Але довести це — неможливо. Йдеться про чутки. У будь-якому разі ці слова нічого не значать. Політика США буде середньозваженою між інтересами різних впливових груп, геостратегією та купою інших факторів. Думка президента — лише один із них".

Зараз ви читаєте новину «Трамп назвав Крим російським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі