пʼятниця, 12 квітня 2019 06:35

США ведуть розслідування проти Коломойського

Американське Федеральне бюро розслідувань веде справу проти українського олігарха Ігоря Коломойського щодо можливих фінансових злочинів. Включно з відмиванням коштів. Про це повідомляє американське інтернет-видання "Дейлі бест". Цю інформацію журналістам підтвердили три джерела.

Видання зазначає, що Коломойського 2015 року "звинувачували у замовних убивствах" (у грудні 2015-го юристи мільярдера Віктора Пінчука у Верховному суді Лондона звинуватили бізнесмена Ігоря Коломойського у причетності до вбивств. Адвокат Пінчука Сергій Карпенко стверджував, що Коломойський погрожував йому на зустрічі 2003-го, а через чотири дні його помічника жорстоко побили. Ще через місяць самого Карпенка відлупцювали залізним прутом. Нападники нібито були пов'язані з охоронцем Коломойського Сергієм Нікітіним. 30 серпня 2003-го Нікітіна знайшли мертвим у річці в Дніпропетровську. Пізніше виявили і тіло чоловіка, який напав на Карпенка. Коломойський заперечував причетність до злочинів. — ГПУ). Тепер його вважають людиною, яка стоїть за кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.

"За даними джерел, слідчі вивчають інформацію про ймовірні фінансові злочини, включно з відмиванням коштів. За їхньою інформацією, розслідування широкомасштабне і триває давно. Коломойському не були висунуті звинувачення, а його адвокат заявив, що той заперечує будь-які підозри", — йдеться у статті.

"У розслідуванні бере участь прокуратура США у Північному окрузі Огайо, оскільки Коломойський має там інвестиції", — пише видання, посилаючись на Kyiv Post.

Олігарх живе в Ізраїлі, в Тель-Авіві, за даними міжнародної ділової газети "Файненшл таймс". Експерти у правоохоронних органах стверджують, що це може ускладнити спроби США щодо екстрадиції.

"Дейлі бест" також наводить слова Джонатана Брансона, який працював у посольстві США в Києві і був аналітиком у справах України і країн "Східного партнерства": "Я думаю, що Коломойський один із найнебезпечніших олігархів, бо належить до тих, хто готовий забруднити руки".

За матеріалами "Української правди"

Зараз ви читаєте новину «США ведуть розслідування проти Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі