пʼятниця, 26 жовтня 2018 06:05

Путін збирається домовлятися з новою владою в Україні

Автор: УНІАН
  Заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко: ”Порошенко створив антипутінську коаліцію у світі. Він робить усе для посилення української армії. Путін не очікував, що хтось в Україні так дасть йому по зубах”
Заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко: ”Порошенко створив антипутінську коаліцію у світі. Він робить усе для посилення української армії. Путін не очікував, що хтось в Україні так дасть йому по зубах”

— Треба дочекатися, коли закінчиться внутрішньополітичний цикл в Україні. Я дуже розраховую, що вдасться з новим керівництвом країни вибудовувати хоч якісь відносини і про щось домовлятися. Ми до цього готові! Ми цього хочемо! — говорить президент Росії Володимир Путін, 66 років, 18 жовтня на засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай".

— Нинішня влада торгує русофобією та антиросійськими настроями. Більше товару не залишилося. За це їм усе прощають, — додає.

Кремль готується до серйозного втручання у вибори 2019 року. Посаду президента України він бачить "кріслом кремлівського гауляйтера", пише у соціальній мережі "Фейсбук" заступник голови Верховної Ради 47-річна Ірина Геращенко:

"Путін відверто заявив, що його головний ворог і опонент — Петро Порошенко. І що домовлятися він буде вже з новою українською владою. Про що саме? Про здачу Криму і Донбасу? Про повернення в орбіту "русского мира"? Бо ж Порошенко ніколи на це не піде. Путін покладе всі сили, кине всіх своїх лобістів і корисних ідіотів, ряджених у вишиванки, аби змінити ненависного йому Порошенка. Бо він відірвав Україну від путінсько-гундяєвського скрєпостану".

"Тактика Путіна не нова. Вона нагадує нам про події десятирічної давнини, коли в Кремлі бойкотували Віктора Ющенка, інтригували з Юлією Тимошенко і чекали приходу свого агента — Віктора Януковича. Щойно той "домовився" з Москвою — опинився у Ростові, — пише в блозі для "Радіо Свобода" журналіст Віталій Портников, 51 рік.

— Тому ніяких "домовленостей" з наступним українським президентом Путін не дочекається. Бо прагне іншого. Йому потрібна капітуляція — через шантаж чи підкуп. А для домовленостей має бути взаємоповага. В Росії повинні зрозуміти, що Україна — це держава, а не її власна бунтівна територія".

Зараз ви читаєте новину «Путін збирається домовлятися з новою владою в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі