пʼятниця, 16 червня 2006 12:12

Путін прокоментував створення парламентської коаліції в Україні

 
Президент Росії Володимир Путін висловив свою думку з приводу нинішньої ситуації в Україні, що склалася навколо створення парламентської коаліції.

- Думаю, що Віктору Андрійовичу вдасться створити коаліцію - "помаранчеву", "жовту", яку завгодно - важливо, щоб вона була життєздатна, - сказав він.

- Головне завдання сьогодні - зробити все, що допомагало б укріплювати територіальну цілісність країни, - заявив Путін, підкресливши при цьому, що у жодному випадку не намагається втручатися у внутрішні справи України.

- Потрібно відкинути всілякі амбіції і виходити з інтересів людей, не думаючи про портфелі, - вважає президент РФ.

Говорячи про розвиток російсько-українських відносин, Путін назвав відвертим політиканством заяви деяких українських депутатів про те, що Україна повинна зробити вибір між ЄС і ЄЕП.

- ЄЕП не завжає ЄС, до цього часу дивуюся позиції українських колег, які говорять про європейський вибір, - сказав російський президет.

На його думку, вступаючи в ЄЕП, Україна робить крок "не вбік, а в напрямі Євросоюзу".

Нагадаємо, що на початку травня представники політичної еліти України висловили сумнів у доцільності входження України до складу СНД, повідомляє УРА-Информ.com.

Зараз ви читаєте новину «Путін прокоментував створення парламентської коаліції в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі