четвер, 25 червня 2020 06:51

Путін має віддати Україні вкрадений Таганрог

Кожна республіка колишнього Радянського Союзу отримала у свій багаж традиційно російські історичні території, говорить президент РФ 67-річний Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу "Россия 1". Потім, мовляв, вийшли зі складу СРСР із цими подарунками.

1922-го УРСР ­приєднувалася до Радянського Союзу без Криму. Однак — із Таганрозьким краєм, в якому жили понад 70% українців. А до складу РРФСР входила практично вся територія сучасної Центральної Азії, за винятком невеликих народних респуб­лік Бухари і Хорезму. Чи хоче Путін повернути до складу Росії Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Туркменістан, Таджикистан? Це — "подарунки російського народу"? Що робити з Тувою? На момент створення Союзу її територія до складу РРФСР не входила. Міжнародне співтовариство вважало Туву частиною Китаю, а сама Росія — незалежною республікою.

Путін забув, що він президент не Радянського Союзу, а Російської Федерації. Однієї з союзних республік, яка заявила про вихід із СРСР без будь-якої процедури. Україна провела референдум на підтвердження Акта про незалежність, схваленого українським парламентом. У Росії про це ніколи не згадують. Бо ніяких референдумів у самій РФ про її вихід з Союзу не проводили.

Це не Україна — держава, яка залишила СРСР без будь-якої процедури і з "подарунками". Вона проголосила незалежність і отримала всенародне схвалення цієї ідеї на всій своїй території. Включно з Кримом і Севастополем. Ніяких інших легітимних референдумів щодо статусу країни і її територіальної цілісності з 1991 року більше не було. А Росія — незаконне утворення, сформоване групою змовників, які навіть і не подумали звернутися до народу. Велика ДНР від Калінінграда до Владивостока.

З цієї точки зору перше, що має зробити Путін — віддати Україні вкрадений 1924 року Таганрог. Немає чого незаконно виходити з Радянського Союзу з подарунками українського народу.

Зараз ви читаєте новину «Путін має віддати Україні вкрадений Таганрог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі