пʼятниця, 16 грудня 2016 05:30

"Політичні партнери іноді б'ють у спину, але від того стаємо сильнішими"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com/ Арсеній Яценюк
  Колишній прем’єр-міністр, лідер партії ”Народний фронт” Арсеній Яценюк: ”Хочу дізнатися — хто замовляв, як фінансувалася кампанія в засобах масової інформації, яким політикам у парламенті платили за те, що вони виходили на трибуну й брехали? Тобто встановити всіх осіб і притягнути до відповідальності”
Колишній прем’єр-міністр, лідер партії ”Народний фронт” Арсеній Яценюк: ”Хочу дізнатися — хто замовляв, як фінансувалася кампанія в засобах масової інформації, яким політикам у парламенті платили за те, що вони виходили на трибуну й брехали? Тобто встановити всіх осіб і притягнути до відповідальності”

— Безвізовий режим буде. Треба припинити спекуляції. Так, в Євросоюзі зараз багато проблем, пов'язаних із популізмом, радикальними силами і хвилею міграції. Але я переконаний, що Європа не відступиться від України, як і Україна не відступиться від Європи, — говорить лідер партії "Народний фронт" 42-річний Арсеній Яценюк в ефірі телеканала "Україна" 9 грудня.

Нещодавно він зустрічався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, главою Європейської Ради Дональдом Туском та очільником Європарламенту Мартіном Шульцем. Усі вони запевнили, що безвізовий режим Україні нададуть. Зараз питання — у площині бюрократичних процедур, каже Яценюк. Під час його перебування на посаді прем'єр-міністра ухвалили 144 закони та інші акти для виконання критеріїв отримання безвізу.

Відповідаючи на запитання про ухвалення бюджету на 2017 рік у парламенті, Яценюк нагадав: одне з джерел доходів, закладених там — кошти від так званої спецконфіскації.

— Позаторік з'ясувалося, що 42 офшорні фірми отримали виведені з бюджету України кошти і на них купили державні цінні папери. Це — схема викрадання грошей. Ці кошти мають безпосереднє відношення до оточення колишнього президента Януковича. Ми рішенням суду їх арештували, а зараз їх треба конфіскувати. Йдеться про 1,5 мільярда доларів. Ця сума майже дорівнює траншу Міжнародного валютного фонду. Депутати, які безпідставно критикують закон про спецконфіскацію, — або задіяні в схемі повернення цих грошей Януковичу чи його оточенню, або турбуються про власні активи, — наголосив колишній прем'єр-міністр.

На початку грудня нардеп Олександр Онищенко в інтерв'ю британській газеті "Індепендент" заявив: високопоставлений державний чиновник попросив його організувати наклепницьку кампанію проти тодішнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. "Народний фронт" звернувся до Національного антикорупційного бюро.

— Я хочу дізнатися — хто замовляв, як фінансувалася кампанія в засобах масової інформації, яким політикам у парламенті платили за те, що вони виходили на трибуну й брехали? Тобто встановити всіх осіб і притягнути до відповідальності, — говорить Яценюк.

— Для мене була не новина, що ведеться кампанія. Я тільки не знав суму і хто це фінансує. Онищенко визнав, що по 3 мільйони доларів протягом 10 місяців витрачалося на те, щоб повалити уряд. Тому що той не давав йому можливості здійснювати корупцію в енергетичному й газовому секторі.

На превеликий жаль, це робили не тільки вороги. Політичні партнери, навіть з коаліції, іноді б'ють у спину. Але нічого. Чим більше б'ють, тим сильніший стаєш. Це на їхній совісті.

Зараз ви читаєте новину «"Політичні партнери іноді б'ють у спину, але від того стаємо сильнішими"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі