субота, 05 жовтня 2024 02:04

"Нам дуже важко" - військовий про ситуацію під Покровськом

"Нам дуже важко" - військовий про ситуацію під Покровськом
Українським бійцям стає дедалі важче стримувати ворога. Фото: eastnews.ua

Ситуація на Покровському напрямку фронту залишається складною.

Українським бійцям стає дедалі важче стримувати ворога. Про це в етері Еспресо розповів начальник служби зв'язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив зведення і назвав найгарячіші напрямки

"Відбуваються постійні штурми саме в напрямку міста Покровськ. Зокрема, в напрямку населених пунктів Гірняк та Селидове. Саме в цьому напрямку російські окупанти намагаються просуватись. Тут велику роль відіграє ландшафт. Оскільки до Покровська була відносна рівнина. Тепер бойові дії відбуваються на схилах та висотах, що дозволяє трішки уповільнити наступ противника. Загалом можна констатувати, що росіяни штурмують постійно. Нам дуже важко, якщо говорити відверто, ми маємо багато поранених", - розповів Сєкач.

Військовий наголосив, що загарбники проводять свої штурми із залученням великої кількості особового складу та техніки..

"Противник продовжує застосовувати техніку та велику кількість особового складу. Наразі вони повернулись до тактики, коли атакують групами по 4 осіб. Раніше вони атакували групами, які складались з двох осіб", - додав він.

Російські окупанти перебувають за 7 км від Покровська.

У місті пошкоджено 80% критичної інфраструктури. Російські загарбники залишили без світла понад 10 населених пунктів громади. Наразі там перебуває 13 тис. людей, з них 94 дитини.

Зараз ви читаєте новину «"Нам дуже важко" - військовий про ситуацію під Покровськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі