понеділок, 27 листопада 2006 17:21

Восени знайти роботу легше, ніж узимку

— У січні працевлаштовується мало людей, бо взимку зазвичай важче знайти роботу, — пояснює старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Євгенія Ахтирко, 35 років. — Чекаючи весни, установи та підприємства не поспішають відкривати нові вакансії. А от уже у квітні-травні знайти роботу легше. Переважно завдяки початку нового сільськогосподарського сезону.

Експерт зауважує, що Держкомстат бере до уваги офіційні цифри. Тому в наведеній статистиці враховано лише дані служб зайнятості. Улітку ж, коли розпал сезонних робіт, легше підшукати роботу самостійно. Тому в цей час кількість офіційно працевлаштованих зазвичай менша, ніж весною або восени.

— Не думаю, що 108 тисяч працевлаштованих у жовтні — це якесь досягнення нового уряду, — зауважує Євгенія Ахтирко. — Осінній приріст тих, хто знайшов роботу, безпосередньо пов"язаний з початком нового бізнес-циклу.

У вересні-жовтні фірми та підприємства починають планувати діяльність на наступний рік, беруть на роботу людей. Тому й вакансій більше.

Зараз ви читаєте новину «Восени знайти роботу легше, ніж узимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі