пʼятниця, 14 грудня 2018 05:05

"Нас поєднує відповідальність за країну"

Автор: Фото надане партією ”Громадянська позиція”
  Під час прес-конференції у агенції ”Інтерфакс” Анатолій Гриценко і Віктор Чумак заявили про об’єднання
Під час прес-конференції у агенції ”Інтерфакс” Анатолій Гриценко і Віктор Чумак заявили про об’єднання

10 грудня під час спільної конференції лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко й лідер громадянського руху "Хвиля" Віктор Чумак оголосили про об'єднання сил на майбутніх президентських виборах у березні 2019 року. А також про підтримку єдиного кандидата від об'єднаної демократичної опозиції — Анатолія Гриценка.

Об'єднання — не ситуативне і не випадкове. Обидва політики планують єдиним фронтом іти на місцеві й парламентські вибори. А об'єднало політичні сили спільне бачення проблем, що потребують нагального вирішення, та прагнення змін у державі, на які не спромоглася нинішня влада за понад чотири роки.

— У нас є спільне усвідомлення відповідальності за шлях, що попереду. Це не тільки президентські вибори. Партія "Громадянська позиція" і громадянський рух "Хвиля" — спільно підемо і на парламентські вибори, і на місцеві. Головне завдання — змінити мораль влади. Вивести людей зі стану безнадії і страху. Ми маємо спільне розуміння, як підняти економіку і протидіяти корупції. І саме це бачення та спільна відповідальність є основою нашого об'єднання, — наголошує Анатолій Гриценко.

Політики повідомили, що дві команди об'єднуються в єдиний передвиборний штаб. Його очолив Віктор Чумак. Він додав, що об'єднавчий процес тривав давно. Нагадав, що свого часу обіцяв підтримати більш рейтингового кандидата, близького по духу і з таким же баченням змін у країні.

— Я давав слово: якщо бачитиму, що моя діяльність може допомогти близькому за поглядами політику з більшим рейтингом обійняти посаду президента і змінити країну — підтримаю його. Ми з Анатолієм Гриценком вирішили об'єднати зусилля. Бо разом зможемо нарешті почати здійснювати серйозні системні зміни в країні, — каже Віктор Чумак.

Обидва політики говорили про узгоджену політичну програму, котру реалізуватимуть після перемоги на виборах. Вона базується на розвитку економіки, боротьбі з корупцією, руйнації олігархічних монополій, створенні рівних і чесних умов для підприємницької діяльності та підвищенні добробуту громадян. Серед перших кроків президента Анатолія Гриценка — ухвалення закону про імпічмент та прийняття антикорупційного пакета законів, який встановить жорстку відповідальність для корупціонерів на всіх рівнях влади.

Говорячи про фінансування майбутньої президентської кампанії, Анатолій Гриценко зауважив, що вона буде прозорою та відкритою, як передбачено законодавством. Нагадав, що не має жодних зобов'язань перед олігархами. Його прагнення — унеможливити їхній вплив на парламент, президентські й судові рішення, як це є зараз.

— Олігархів не буде в Україні. Буде великий бізнес, який дотримуватиметься законів. Хто сприйме ці зміни, матиме можливість працювати, створювати робочі місця і сплачувати податки тут. Хто не сприйме — тому не буде місця в Україні, незалежно від прізвищ, — додає Анатолій Гриценко.

Анатолій Гриценко і Віктор ­Чумак закликали до єднання інших демократичних політиків, кому не байдужа доля України. Двері до об'єднання довкола єдиного кандидата відкриті для Андрія Садового, Святослава Вакарчука, Романа Безсмертного, Миколи Томенка, Миколи Катеринчука, Олександра Солонтая та інших представників демократичної опозиції.

— Ми бачимо єдиний можливий шлях для майбутнього країни — об'єднання зусиль. І на цьому шляху будемо дорожити кожною людиною, хто професіонал, патріот і має моральні стандарти. Хто працюватиме на Україну, а не на Польщу, Росію, Ізраїль чи США. Тим, хто відповідає трьом "п" — професійність, порядність, патріотизм — буде місце в команді. Бо піти з "розчепіреними пальцями" — це не дати шансу отримати для країни владу іншої моралі й інших цінностей, — наголошує Анатолій Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «"Нас поєднує відповідальність за країну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі