вівторок, 23 липня 2013 06:15

Крим перестає бути морським курортом

Автор: фото з сайта www.sumynews.com
  Євген Іхельзон: ”Іспанію можна обійти вздовж води по периметру”
Євген Іхельзон: ”Іспанію можна обійти вздовж води по периметру”

— Досвід організації пляжів у світі дуже різноманітний. В Індії, наприклад, є пляжі, що належать готелям. Туди вхід платний. Але це дуже рідкісний випадок, — каже гід проекту "Я люблю Азію" Євген Іхельзон, 39 років. — Загалом узбережжя практично все вільне.

На Філіппінах продають цілі острови приватним власникам. Вони можуть забороняти причалювати човнам. Але домовитися з господарями теж можна.

Україні слід переймати європейський досвід. Іспанію, яку омиває Середземне море й Атлантичний океан, можна обійти вздовж води по периметру. І навіть якщо на березі чиясь приватна будова, все одно можете купатися на пляжі навпроти, ніяка охорона не зможе затримати.

На європейських пляжах також надають платні лежаки й парасолі. Втім, ніхто не має права нав'язувати їх. Велика частина простору залишається вільною. Це важливий момент для спокійного відпочинку.

Був у Криму місяць тому. Відчувається, що для місцевих оренда тапчанів — останній кровний заробіток. Вони витрясуть із тебе гроші будь-що. Це порушує гармонію, розслабленість, що мають бути на пляжі. До того ж, ціни на лежаки такі самі, як в Іспанії — 3-5 євро на добу. При наших зарплатах — дуже дорого. І ти не можеш обійтися без того, щоб не заплатити.

На жаль, Крим, особливо Південний берег, перестає бути морським курортом. Тепер там комфортно лише зимою. І навіть якщо хтось вирішить навести лад, на це знадобляться роки. Очевидно, якщо Україна коли-небудь матиме безвізовий режим з Європою, Криму доведеться підтягуватися до тих стандартів. Це буде непросто.

Зараз ви читаєте новину «Крим перестає бути морським курортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі