вівторок, 20 березня 2012 00:00

Греція та Іспанія дають візи 99 відсоткам українців

 

Наймасовішими напрямками для українських туристів 2012 року будуть Туреччина, Греція, Хорватія, Чорногорія та Іспанія, вважає заступник голови Всеукраїнської асоціації туроператорів Олег Пікерський, 62 роки.

— Раніше всесоюзною здравницею називали Крим. Тепер — Туреччину. Цей напрямок почне працювати на повну із середини травня.

Останнім часом дуже ліберально ставляться до туристів Греція та Іспанія. Через економічну кризу в цих країнах жвавий інтерес до людей, які везуть їм гроші. Вони ставлять візи 99 відсоткам українців, які подають документи як через турагентства, так і особисто.

Хорватію та Чорногорію поставив на один щабель, бо вони схожі. Чорногорія дешевша і демократичніша. Хорватія більш європейська — дорожча і комфортніша. До того ж вона останній рік безвізова для українців.

Є певний спад туристичних потоків до Єгипту через політичну ситуацію в цій країні. На території готелів усе спокійно, безпечно, хіба трохи знизився рівень сервісу. Але виїжджати на екскурсії не радять.

Вартість путівок до Єгипту суттєво не змінилася. У минулі роки за перших повідомлень про вибухи готельєри через страх утратити туристів одразу опускали ціни. До наших турагентств одразу ж дзвонили клієнти й питали: "А знижечку зробите? Тоді їдемо!". Зараз єгиптяни розуміють, що для тих же українців Єгипет — єдина країна, куди можна поїхати взимку і погрітися на сонці за досить демократичні гроші. Все одно Єгипет набагато дешевший за Сейшели чи Маврикій. І летіти туди не 8 годин, а 3,5. Тому через революцію робити знижки приїжджим ніхто не буде.

Після скасування віз до Ізраїлю кількість туристів до цієї країни зросте приблизно на третину, кажуть перевізники. Але люди туди їдуть зазвичай не у тур, а до родичів або бронюють готелі самі.

Найбезпечніша арабська країна для туристів зараз — ОАЕ. Але це зимовий маршрут, улітку там надто спекотно. Взимку стабільний потік туристів також до Індії, Таїланду й Шрі-Ланки.

Зараз ви читаєте новину «Греція та Іспанія дають візи 99 відсоткам українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі