пʼятниця, 25 лютого 2011 00:00

Дорожчатиме хліб, м'ясо і молоко

 

Про можливі коливання цін на харчі розповідає аналітик компанії Foyil Securities Андрій Ястреб, 27 років:

— Є чимала диспропорція між внутрішньою і світовою ціною на пшеницю — 250 доларів проти 300. Уряд квотуватиме експорт, але вирівнювання цін неминуче. Тому в Україні поступово дорожчатиме борошно й відповідно хліб.

Також підскочить ціна на кукурудзу, бо світові експортери Росія й Австралія мали неврожай через негоду. Через це в Україні може здорожчати м'ясо й молоко, адже зернові використовують у комбікормах. Різницю ціни на кукурудзу виробники закладатимуть у вартість кінцевого продукту. Ще одна підстава для цього — новації Податкового кодексу. Він  робить нерентабельним утримання великої рогатої худоби в підсобних господарствах. Селяни почали позбуватися корів. За кілька місяців брак м'яса і молока підіб'є ціни на 30 відсотків.

Менш відчутно дорожчатимуть овочі, фрукти та інша сільськогосподарська продукція. Цього не уникнути, бо майже вдвічі зросли ціни на добрива.

Утримаються на цінових позначках соняшникова олія та цукор. Причина — чітка вимога уряду тримати ціни.

Зараз ви читаєте новину «Дорожчатиме хліб, м'ясо і молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі