вівторок, 07 червня 2011 01:00

"Янукович по шматочку віддає Україну Росії"

Централізація влади, децентралізація відповідальності

"Найприкрішим для президента виявилися не холодні батареї й непитна вода в багатьох місцях, а неоднаковість тарифів. Висловив вимогу "справедливо розкласти цю ціну таким чином, щоб вартість води, незалежно, у якому регіоні людина платить, була однакова, так, як тариф на електроенергію, тариф на газ". Яким, питається, чином вирівняти тарифи, якщо вони "економічно обґрунтовані"? Якщо тарифи в різних місцях відрізняються в декілька разів? Може, усереднювати? Тоді, знижуючи тарифи для половини населення, для іншої половини їх доведеться так само підвищувати?

Очевидно, що потерпіла від такого вирівнювання частина народу знову буде незадоволена".

Володимир Пархоменко, для "Української правди"

Краєві наслідки вироку Дем'янюку

"Німецький суд проголосив, що наміри, а не дії, можуть бути злочинними. Дем'янюка визнали винним не тому, що він явно вбив когось, а тому, що він був присутній як вартовий у місці, де вбивали людей.

Це означає, що всі охоронці у всіх в'язницях і таборах несуть кримінальну відповідальність за звірства. Кожен східний німець, що патрулював кордон із Західною Німеччиною, винен за людей, яких застрелили під час спроби перетнути його. Голландські миротворці, які не зробили нічого, щоб зупинити різанину в Сребреніці, є співучасниками вбивць. Володимир Путін як кадровий офіцер КДБ є не менш винним, ніж охоронці радянських концтаборів. Ґергард Шрьодер і Жак Ширак повинні поділяти провину Путіна, оскільки перший назвав його "бездоганним демократом", а другий нагородив орденом Почесного легіону. Й Анґела Меркель, подорожуючи до Москви, майже так само відповідальна за продовження ув'язнення Михайла Ходорковського".

Олександр Мотиль, для "Ворлд Ефеїрс", США

Забудьте про  Росію, нема такої країни

"Янукович — це зрадник і колабораціоніст. Він по шматочку віддає Україну Росії. Чорноморський флот оселив у вас навіки, радянську символіку робить державною. Це не звичайне невігластво і не його особисті переконання. Москва обрала його тому, що він годиться для реставрації радянської України.

У львівському конфлікті (9 травня. — "ГПУ") Янукович став на бік Москви. Це ще раз доводить, що він зрадник. Захищає не своє місто Львів, не свою партію "Свобода", не депутатів Львівської міськради, а тих, хто за московські гроші влаштував у Львові провокацію з червоними прапорами і сталінськими портретами. Знав наперед, що з цього вийде, бажав, щоб ветеранів затоптали у тисняві, а потім інкримінував усе це опозиції".

Валерія Новодворськая в інтерв'ю "Главкому" 

Зараз ви читаєте новину «"Янукович по шматочку віддає Україну Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі