середа, 29 серпня 2012 05:00

Янукович добре знається на церковних проблемах

Президент Віктор Янукович відвідав Святу гору Афон у Греції з приватною паломницькою поїздкою. Торік він також був там, але з робочим візитом — зустрічався із Вселенським патріархом Варфоломієм.

— Ці поїздки — наслідок виховання президента, — вважає релігієзнавець Юрій Чорноморець, 38 років. — Янукович у молодості прийшов до церкви, бо зустрів там людей справді високої духовності.

Афон підкоряється безпосередньо Константинополю. Торік Варфоломій говорив про те, що саме Константинопольський патріархат є церквою-матір'ю для України. Що він нас любить та готовий допомогти у розв'язанні церковних проблем. Янукович притакнув, мовляв, ми це знаємо, і завжди будемо раді співпрацювати. Віктор Федорович дивиться на Константинополь про всяк випадок. Усвідомлює, що це йому може знадобитися, якщо Москва дуже притисне. Варфоломій — це якраз головний "суперник" Кирила у православному світі.

Янукович добре знається на церковних проблемах. Точно читав Біблію. Це не треба завжди прив'язувати до політики. Ну то й російські імператори теж були благочестиві, їздили на прощі, причащалися, але при цьому закручували гайки. І навіть знаходили собі радників, які казали, що це по-християнськи. Християнське благочестя та політика не завжди співмірні. От цього року уряд навіть недофінансував лікування дитячих онкологічних захворювань. Це вже моральна дилема самого Януковича. Як це все в ньому поєднується?

Зараз ви читаєте новину «Янукович добре знається на церковних проблемах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі