пʼятниця, 19 лютого 2016 10:21

Відданий друг: найрозумніші породи собак у світі
9

Собака - справжній і відданий друг людини. З ним потрібно вміти поводитись. Дресирування починається з навчання господаря правильним навичкам. Собакам з високим інтелектом довіряють відповідальні завдання і покладаються на них в різних життєвих ситуаціях.

Їх кмітливість забавляє і дивує. Вони можуть не тільки мило заглядати в очі і махати хвостом, але розважати та розділяти радість і горе.

Доктор Стенлі Корен, американський експерт-кінолог, вважає, що інтелект собаки складається з трьох частин: адаптивний інтелект, як здатність вирішувати завдання; інстинктивний інтелект і інтелект слухняності. Перші два види індивідуальні для кожної собаки, а ось послух залежить від породи.

Бордер-коллі

Автор: prosobak.com
 

Надійні невеликі собаки, виведені на кордоні Шотландії й Англії для випасу овець в горах. Дуже рухлива і розумна собака. Потребує хороших навантажень і довгих пробіжок. Не підходить для життя в квартирі.

Пудель

Автор: prosobak.com
 

Пуделі бувають різних розмірів. Вони видрізняються хорошою кмітливістю. Спочатку це була тільки мисливська собака. Хоч і має незвичайну шерсть це зовсім не гламурна собака, а надійний і розумний друг.

Німецька вівчарка

Автор: prosobak.com
 

Німецька вівчарка добре піддається дресируванню і прекрасно себе зарекомендувала як службова собака. Її вихованням треба займатися з найперших днів, щоб вона могла контролювати агресію.

Золотистий ретривер

Автор: prosobak.com
 

Це дуже слухняна собака. Щоб вона проявила свої найкращі якості, її необхідно правильно виховувати. Ретривери можуть міцно кусатися, особливо якщо їх довести. Не залишайте дітей з собакою, якщо діти не навчені правилам поведінки.

Доберман

Автор: prosobak.com
 

Спочатку порода виведена для охорони. Але в останні роки селекція ведеться в сторону зниження агресивності. Якщо вчасно потурбуватися вихованням і соціалізацією доберманів, з них виростають прекрасні сімейні компаньйони. Мерзнуть в холодному кліматі, це слід враховувати.

Шелти

Автор: prosobak.com
 

Всупереч поширеній думці, шелти не є карликовими коллі, а виведені як самостійна порода. Рухливі і грайливі, вони потребують хороших прогулянках і доглядом за їх шерстю.

Лабрадор-ретривер

Автор: prosobak.com
 

Спочатку мисливські собаки вони відрізняються підвищеним цікавістю і непромокаючої шерстю. У них настільки м'яка і делікатна щелепа, що вони можуть нести яйце в зубах, роздавивши. Їм необхідно багато бігати і стежити за харчуванням, інакше ці чарівні створіння просто розжиріють. Вони хоч і мило виглядають, виховувати їх потрібно відразу, бо можуть покусати.

Папільон

Автор: prosobak.com
 

Ці милі собаки розміром з кішку добре уживаються з усіма. Грайливі і добродушні, вони підходять для кімнатного життя. Догляд за шерстю полягає в щоденному розчісуванні вовни зубною щіткою. Через їх розмірів Папільон найкраще заводити в сім'ю зі старшими дітьми. Малята можуть травмувати собаку в іграх, впавши на неї.

Ротвейлер

Автор: prosobak.com
 

Службова собака-охоронець, яка цілком уживається в сім'ї, якщо її вихованням займатися з раннього віку. Не підходить для недосвідчених власників і в якості першої в житті собаки.

Зараз ви читаєте новину «Відданий друг: найрозумніші породи собак у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі