неділя, 26 травня 2024 08:50

Які породи кішок живуть найдовше: перевірте своїх улюбленців у списку

Деякі породи котів можуть похвалитися довголіттям, ніж інші.

Команда патобіологів з Королівського ветеринарного коледжу Великобританії та Тайванського національного університету Чун Хсін проаналізувала майже вісім тисяч випадків задокументованих ветеринарними клініками смертей домашніх котів, які представляють різні породи. Свої результати вони опублікували у Journal of Feline Medicine and Surgery.

Яка порода кішок живе найдовше

Дослідники виявили, що представники породи бурманська короткошерства жили найдовше: середня очікувана тривалість життя - 14,42 року.

Автор: pinterest
  Бурманська кішка - короткошерста порода з енергійним темпераментом
Бурманська кішка - короткошерста порода з енергійним темпераментом

Також серед головних довгожителів виявилися бірманська кішка, усілякі представники змішаних порід, сіамська та перська кішки.

Автор: pinterest
  Бірманська кішка
Бірманська кішка

Чим особлива кішка бурманська короткошерстна

Бурманська кішка - короткошерста порода з енергійним темпераментом.

Зовнішність і доброзичливий характер цієї елегантної красуні не залишать байдужими навіть затятих шанувальників собак.

Розважливість, неабиякий розум і мудрість відрізняють бурманську кішку від її родичів. Згідно з давніми повір'ями, ця порода приносить багатство і щастя в будинок тих, кому вдалося стати "мідній кішці" найкращим другом і люблячим господарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можуть згадати кішки свого господаря після довгої розлуки: відповідь науковців

Найменшу тривалість життя мали сфінкси: всього 6,68 року.

Коти сфінкси живуть так мало, тому що вони є надто чистокровними, що не дуже добре з точки зору генетики. Зокрема у них частіше трапляються вроджені дефекти, які роблять їх схильними до вторинних захворювань.

А представники змішаних порід в середньому живуть на 1,5 роки довше, ніж чистокровні коти. Кішки також в середньому живуть трохи частіше за котів.

Звичайна кішка може прожити в середньому 18-20 років. Натомість середня тривалість життя кішок породи "сфінкс" становить лише сім років.

Зараз ви читаєте новину «Які породи кішок живуть найдовше: перевірте своїх улюбленців у списку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі