четвер, 06 червня 2024 11:46

До українських полярників вперше за чотири роки завітав імператорський пінгвін - фото
11

До українських полярників завітав неочікуваний гість
Фото: facebook.com/AntarcticCenter
До українських полярників завітав неочікуваний гість
До українських полярників завітав неочікуваний гість
До українських полярників завітав неочікуваний гість
До українських полярників завітав неочікуваний гість

До українських полярників вперше за чотири роки прийшов імператорський пінгвін.

Птах, що завітав на дослідницьку станцію "Академік Вернадський", виявився зовсім молодим, повідомляє Національний антарктичний науковий центр. Про це свідчить його сіре забарвлення на деяких частинах голови.

"Такий візит став сюрпризом, бо імператорські пінгвіни не гніздують у районі "Вернадського", а обирають холодніші території. Найближча їхня колонія розташована за понад 300 км від нас", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські полярники натрапили на групу китів з косатками - відео

Пінгвін вже два дні гуляє біля станції. Антарктичному птахові найбільше сподобалися місця біля геомагнітної обсерваторії, яка збирає дані про магнітне поле Землі.

"Імператорських пінгвінів, які є найбільшими на планеті, востаннє бачили поблизу станції ще в грудні 2020-го. Такий вид пінгвінів унікальний тим, що заходить найдалі на Південь та розмножується антарктичною зимою, коли темно та дуже холодно. Їхній зріст та вага можуть сягати 120 см і 50 кг відповідно", - зазначають біологи.

Українські полярники зустріли на острові Десепшен морського котика, який відпочивав на дерев'яному човні.

Відео опублікував Національний антарктичний науковий центр.

У цей район котики припливають наприкінці літа чи початку осені якраз щоб релаксувати. Але зазвичай вони це роблять на рівних кам'янистих ділянках або пляжах. А от цей котик чомусь уподобав човник.

Зараз ви читаєте новину «До українських полярників вперше за чотири роки завітав імператорський пінгвін - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі